22
Mayıs
2024
Çarşamba
MİDYAT - MARDİN

Süryaniler Futbol Turnuvası başladı

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Süryaniler Futbol Turnuvası başladı. Turnuvada, Midyat ve köylerinden katılan 11 takım mücadele edecek.

Midyat Süryani Kültür Derneği’nin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 3.sü düzenlenen turnuvanın ilk maçı 24 Temmuz’da Arkah ve Hah takımları arasında oynanacak.

Süryani vatandaşlarının yer alacağı turnuvada 15 gün sürecek grup maçlarının ardından, 14 Ağustos tarihinde final maçı oynanacak.

Final maçından sonra, 15 Ağustos'ta Meryem Ana’yı anma (Şahro) gününde düzenlenecek müzikli geceye Almanya’dan Basel Haggi - Marcel Cheni ve İsveç’ten de halk müziği sanatçısı Fuat İspir renk katacak.

Turnuva organizatörü Jakop Gabriel yaptığı açıklamada, turnuvayı düzenlemedeki amaçlarının çeşitli sebeplerden dolayı Avrupa’nın dört bir yanına dağılan Süryanilerin anavatanları olan Türkiye’de olumsuz havanın olumlu havaya doğru hızla değişmekte olduğunu kanıtlamak ve yurtdışında yaşayan Süryanilerin hafızalarına kazınmış bazı olumsuz düşünceleri yok etmek olduğunu söyledi.

Gabriel, "Turnuva maçlarını, Üçköy, Anıtlı ve Öğündük köylerinde oynanayarak, bölgede huzur ve güven ortamının olduğu göstermek istiyoruz" diye konuştu.

Düzenlenen turnuvayla Turabdin’e yüzünü çevirmiş Süryanilerin geri dönüş sürecine büyük katkı sağlanacağı inancı taşıdıklarını ifade eden Gabriel, turnuvanın düzenlenmesinde destek olan Midyat halkı esnafına da müteşekkir olduklarını belirtti.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2005 Cumartesi 17:54:09
Güncelleme :24 Temmuz 2005 Pazar 15:19:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?