20
Mayıs
2024
Pazertesi
MİDYAT - MARDİN

Süryaniler Yaldo bayramını kutladı

Hristiyan  aleminin ilk bayramı olan ve  Hz. İsa’nın doğuşunu simgeleyen “Yaldo” bayramı tüm dünyada olduğu gibi ilçemizde yaşayan Süryaniler tarafından da kutlandı.
 
Her yıl 25 Aralık’ta kutlanan Yaldo bayramına bu yılda yurt dışında yaşayan birçok Süryani vatandaşımız da katılıdı.
 
Bayram sabahı saat 05:00’te kadınlı erkekli kiliseye giden Hristiyanlar burada saat 08.30’a kadar Timotheos Samuel Aktaş’ın katılımıyla ayin düzenleyip ilahiler okumakta, dua edilmekte ve tütsüler yakılmaktadır. Ayin sonrasında Mort İşmuni kilisesine geçen Timotheos Samuel Aktaş burada bayrama gelen vatandaşlarla bayramlaşıp tebriklerini kabul etti.
Bayramlaşmaya İlçe Kaymakamı Mustafa Yılmaz, Garnizon Komutanı P.Kur. Kd. Alb.Kudret Erkan, Jandarma Bölük Komutanı Hüseyin Erten, Emniyet Müdürü V. Musa Tiyek, daire amirleri ile  siyasi parti temsilcileri, yurtiçi ve yurtdışından gelen süryani vatandaşların yanısıra çok sayıda da Müslüman vatandaşıların geldiği görüldü.
 
Timotheos Samuel Aktaş; bayram vesilesiyle değerli teşrifleriyle bayram sevincimizi pekiştiren devlet yetkililerine ve Midyat’lı hemşehrilerimize bu kadirşinas inceliklerinden dolayı şahsım ve cemaatım adına teşekkür ediyor, güzel Midyat’ımızın geleceği için yürütülen çalışmaların ve çabaların Rabbin inayetiyle başarıya kutsanmasını niyaz ediyorum dedi.
Hristiyanların  Yılda  iki  dini bayramları bulunmaktadır. Bunlar Yaldo (Noel), Dakyomto (Paskalya) bayramlarıdır. Bayramlar  üç gün devam etmektedir.
 
Halis İş
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 08:39:17
Güncelleme :29 Aralık 2004 Çarşamba 19:19:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?