18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

Tandır ekmeği geçim kaynağı oldu

 Soframızın baş köşesini süsleyen tandır ekmekleri Midyat’ta maddi durumu düşük ailelerin geçim kaynağı haline geldi.

Güneydoğu’daki şehir köylerinde yaşayan vatandaşların ev için yaptıkları tandır ekmeği Midyat’taki maddi durumu düşük vatandaşların geçim kaynağı oldu. Her gün akşam saatlerinde Midyat Etsel dört yolda bir araya gelen çocuklar ailelerinin büyük bir özen ve zahmetle yaptıkları tandır ekmeklerini satarak aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar.

Yaşları 10–15 arasında değişen çocukların küçük el arabalarıyla akşam saatlerinde annelerinin elleriyle pişirilen ekmekleri dörtyola getirerek, tandır ekmeği yapma imkanı olmayan vatandaşlara böyle bir hizmeti sunuyor. 

Küçük çocuklar vatandaşların tandır ekmeğini almak için bazen sıra girdiklerini belirterek, yaklaşık 300 tane ekmek getirdiklerini ve hepsini sattıklarını açıkladılar.

Her bir çocuğun 25-30 ekmek pişirdiğini ve tanesine 50YK’dan satmalarına rağmen yinede ekmeğe talebin eksilmediğini çok kısa bir zaman içinde bütün ekmeklerini belirttiler.








Çocuklar, “annemiz bir tandıra sığacak şekilde 30 tane ekmek yapıp bize satmamız için veriyor. Bizde onu getirip satıyoruz. Bu şekilde maddi durumu düşük ailemizin bütçesine katkıda bulunuyoruz diyorlar.” Vatandaşlar tarafından ekmeklerinin kapış kapış alındığını belirten çocuklar ara sıra kendi arkadaşları arasında da bir rekabetin oluştuğunu ve ekmeği biraz daha ucuza satmak zorunda kaldıklarını belirttiler.”
Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2005 Salı 09:08:13
Güncelleme :26 Temmuz 2005 Salı 11:56:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?