18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

Tarihi Çarşı'ya canlılık getirilecek

17 yaşındaki bir genç Midyat’ın tarihi çarşısında bir işyeri açtı. Bir zamanlar insanların alış verişlerini yaptıkları Midyat’ın eski tarihi çarşısı yeniden eski canlılığına kavuşuyor.

 Midyat ve çevre köylerden insanların gelerek günlük ihtiyaçlarını karşıladıkları tarihi çarşı Midyat’ın gelişmesiyle günden güne dükkânlar kapanmış ve herkes inşa edilen dükkânlarına taşınmışlardı. Şimdilerde ise bu eski çarşıya eski canlılığı kazandırmak ve yeniden eski günlerine döndürmek için 17 Yaşındaki bir genç tarihi işyerlerin birinde market açtı. Her geçen gün Gelişen ve turizm potansiyelinde söz sahibi olma yolunda emin adımlarla yoluna devam eden Midyat tarihi yerlerinin restore edilerek turizme kazandırılması vatandaşlar tarafından sevindirici bir gelişme olarak karşılanıyor. Faysal Bulut, “Midyat ismini verdiği marketinde gelen turistlerin ihtiyaçlarını karşılamak ve eski çarşıya eski canlılığı kazandırmak için işyerini açtığını” söyledi.

Bu çarşının canlanması için İlk adımı kendisinin attığını belirten Bulut, “umarım diğer duyarlı vatandaşlarda iş yeri açar ve eski çarşımız eski canlılığına yeniden kavuşur” diye konuştu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2005 Salı 20:31:24
Güncelleme :14 Temmuz 2005 Perşembe 09:49:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?