25
Mayıs
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

TBMM heyeti Midyat'ta

TBMM MADEN ARAŞTIRMA KOMİSYONU HEYETİ MİDYAT'TA

TBMM Maden Araştırma Komisyon heyeti temas ve incelemelerde bulunmak üzere Mardin'in Midyat ilçesine geldi. 15 milletvekili ve 9 komisyon uzmanından oluşan heyet tarihi mekanları da gezdi.

Batman, Şırnak, Mardin, Diyarbakır ve Elazığ'ı yerinde incelemek üzere bölgeye gelen Meclis Araştırma Komisyonu heyetini Midyat Kaymakamı Fatih Akkaya, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu ve AK Parti Midyat İlçe Başkanı Edip Demirdağ karşıladı.

Batman'da yaptıkları incelemelerin ardından beraberindeki heyetle Midyat'a gelen AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Maden Araştırma Komisyonu Başkanı M.Altan Karapaşaoğlu Devlet Konuk Evi'nde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Karapaşaoğlu maden sektörünün problemlerini ve ihtiyaçlarını tespit etmek amacıyla ziyaretleri yaptıklarını söyledi. Komisyon Başkanı Karapaşaoğlu, Batman Rafinerisi'ni gezip incelemelerde bulunduklarını belirterek şöyle devam etti:

"Batman Rafinerisi'nde, rafinerinin bulunduğu mahallede altına sızan benzin kaçaklarının olduğu söylendi. Hatta orada 3-4 sena önce bir patlama oldu. O patlamanın etkilerini görmeye geldik. Ayrıca o patlamadan zarar gören vatandaşları dinledik. Bu patlamanın sebeplerini araştırmak üzerede birtakım soruşturmalar yaptık. Bilgiler aldık, belgeler aldık, komisyonumuzda hazırlayacağımız bu rapora intikal edecek."

Komisyon üyeleri Midyat'ta Devlet Konuk Evi'ni, kent müzesini, kuyumcular çarşısını ve Mor Gabriel Manastırı'nı gezdi. TBMM Maden Araştırma Komisyonu üyeleri daha sonra Şırnak'a hareket etti. Heyetin Şırnak'ta Dinçer, Çamurlu, Kozluk petrol ve doğalgaz kuyularını görecekleri bildirildi.

Heyete, Mardin'de toplanan Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından bölge maden potansiyeli hakkında brifing verileceği, heyetin son olarak Mazıdağ fosfat tesislerini gezecekleri öğrenildi.

TBMM MADEN ARAŞTIRMA KOMİSYONU HEYETİ MİDYAT'TA
TBMM MADEN ARAŞTIRMA KOMİSYONU HEYETİ MİDYAT'TA
TBMM MADEN ARAŞTIRMA KOMİSYONU HEYETİ MİDYAT'TA
İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2010 Cuma 17:49:02
Güncelleme :5 Nisan 2010 Pazartesi 16:17:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?