24
Mayıs
2024
Cuma
MİDYAT - MARDİN

TEGV'den Midyat'ta uçurtma şenliği

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Midyat Eğitim Birimi tarafından düzenlenen, geleneksel uçurtma şenliğinin dördüncüsü, Gülgöze Yolu üzerindeki Festival Tepesi’nde yapıldı.

Sabahın erken saatlerinde Midyatlı gençlerin akın etmeye başladığı festival alanına, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Eğitim Birimi Sorumlusu Kadir Kurt ile Gönüllü Eğitimciler eşliğinde çocukların gelmesinin ardından alan şenlendi.

Festivale katılanlar, hem piknik yaptılar, hem de bol bol eğlenip, uçurtma uçurdular. Festivalde en büyük ilgiyi, Zeyni Bulut tarafından yapılan bir karış boyundaki mikro uçurtma ile Midyat Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinden Emre Eri’nin yaptığı büyük uçurtma çekti.

Festivalde jüri heyeti tarafından tespit edilen "en güzel, en iyi uçan, en yüksek uçan" uçurtmaların sahiplerine önümüzdeki günlerde ödülleri verilecek.

Festivale Midyat Kaymakamı Mustafa Yılmaz, Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, Midyat Adli Yargı Komisyonu Başkanı Selfet Giray, Hasankeyf Milli Eğitim Müdürü Feyzi Arslan, Kızılay Midyat Temsilcisi ve MİDER Başkanı Ünal Günel ile Midyatlı gençler ile vatandaşlar katıldı.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2005 Salı 09:23:55
Güncelleme :28 Mayıs 2005 Cumartesi 09:39:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
timuçin öztürk IP: 88.226.2.xxx Tarih : 31.05.2010 10:39:27

öncelikle böyle festivallere emek harcayan ve duzenleyen yöneticilere özellikle tesekuru bir borc bilirim.benim bildigim festivalde ucurtmanın yapilişi gösterilen düzen intizam,havadakı süzülüşü  güzelliyi verdiyi zevk çektiyi ipin gücü ip mesafesinin belirli bir uzunlukta sabit olması uçurtmanın kalitesini belirler uçutmanın özelliyi havada sabit durması havaya fazla yükseltmeden bişey çıkmaz gercek birinci seçildiyi zaman  komisyon taplanır seçer bi kişi birinci olur.