18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

TEGV'den Sokak Şenliği

Midyat Eğitim Gönüllüleri vakfı tarafından sokak şenliği yapıldı. Yapılan etkinliğe çok sayıda vatandaş katıldı. Midyat Merkez Cumhuriyet alanında yapılan etkinlikte birimde eğitim gören öğrencilerin hazırladıkları oyunlar oynandı. Alanda boş yer bulamayan vatandaşların çevre binaların üstünde programı izledikleri görüldü.

Açılışta bir konuşma yapan Midyat Birim Sorumlusu Kadir Kurt, düzenlemiş oldukları sokak şenliğine ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür ederek şöyle konuştu: "Gönüllülerimiz ve öğrencilerim ile siz Midyat halkıyla üzüntülerimizi, sevinçlerimizi umutlarımızı yaşadık ve paylaştık. Yıl boyunca düzenlemiş olduğumuz etkinliklerin yorgunluğunu bu şenlikte atmaya karar verdik. Çocuklarımızın yarınlarını oluşturmak ve onlara bir şeyler vermek adına birimimizde gönüllü olan öğretmenlerimiz sayesinde bu çocuklarımızı geleceğe hazırlıyoruz. Gönüllülerimiz hiçbir ücret talebinde bulunmadan bu işi gönüllü yapıyorlar. Programın oluşumunda emekleri geçen İlçe Kaymakamı Mustafa Yılmaz, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu ile Mider Derneği Başkanı Ünal Günel'e ve diğer bazı esnaflara teşekkür ediyorum"
Daha sonra grup umut ekibi söylediği bir birinden güzel parçalarla vatandaşları coştururken, birimin halkoyunları ekibide yöresel oyunlarını oynarken vatandaşlarında onlara eşlik ederek kendi aralarında ruplar oluşturup oynadıkları görüldü.
TEGV Gönüllüsü Özlem Akis tarafından eğitilen öğrenciler, Üsküdar, Hanımeli, Avare, dans gösterileri, 'çingenem' oyunu ile 'Madigar' isimli kız öğrenci ise dansöz olarak sahneye çıkıp ustalara taş çıkartacak güzellikte oyununu oynadıktan sonra vatandaşlar tarafından alkış yağmuruna tutuldu.

saat 17.00’de başlayan program saat 20.00’e kadar sürdü.

Mehmet Halis İş-Kenthaber/Midyat
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2005 Cumartesi 23:30:36
Güncelleme :24 Haziran 2005 Cuma 12:25:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sari akan IP: 195.175.37.xxx Tarih : 25.06.2005 22:11:10
sokak gösterisinin bizimle kültürümüzle midyatla uzaktan yakından bir ilgisi alakası varmıydı.ama koçun vakfından ancak bu beklenir.