19
Mayıs
2024
Pazar
MİDYAT - MARDİN

TEGV'in projeleri tamamlandı

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Midyat Öğrenim Birimi tarafından, yıl boyunca aktif olan ve etkinliklerden yararlanan çocuklara katılım belgesi dağıtıldı. 

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Ortaöğretim Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği kapsamında resmi ve özel ilköğretim ders programlarının yanında öğrencide kendi kendine güven ve sorumluluk duygusu geliştirmeyi, yeni ilgi alanları ve beceriler oluşturmaya yönelik bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda çalışmaların yürütülmesi için TEGV’in faaliyette bulunduğu il ve ilçelerde yer alan ilköğrtemi kurumlarının TEGV mekan, program ve gönüllü faaliyetlerden yararlanmalarını sağlamak için “Sosyal Etkinliklere Destek Projesi” çalışması Midyat’ta tamamlandı. 

Merkezde; Cumhuriyet, Ali İhsan Kalmaz, Gazi Paşa, İstiklal, Esentepe, 75. Yıl İMKB, Fahrettin Önen, Vali Kemal Nehrozoğlu, Fatih, Atatürk, Mehmetçik İlköğretim Okulları ile Yolbaşı ve Acırlı Beldesi ve Budaklı Köyü İlköğretim Okulunda yürütülen “Sosyal Etkinliklere Destek Projesi” kapsamında 1355 çocuğa ulaşıldı. Birimde 50 gönüllü öğretmen çocuklara aktif bir şekilde eğitim verdi. 

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Seyfettin Mete, Birim Sorumlusu Kadir Kurt ve Okul müdürlerinin katılımıyla etkinliklere katılan çocuklara katılım belgelesi verildi. 

Çocuklara; bilgisayar programları, oku-düşün-yap, vücudumuz ve sağlık eğitimi, kitap kurdu, masal saati ingilizce oyun saati, müzik, resim ve el becerileri, halkoyunları, hoşgeldin saati, bahçe oyunları, oyun atölyeleri, satranç, oyna-öğren, düşünce oyunları, küçük sanatçılar, edebiyat atölyesi ve genç çevrecilerden oluşturulan gruplara eğitim verildi. 

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Seyfettin Mete yaptığı açıklamada: “Eğitimde kaliteyi arttırmak sadece Milli Eğitim Bakanlığından beklenmemelidir. Bunun yanında sivil toplum kuruluşlarının eğitime yaptıkları katkılar çok önemlidir. Bu tür katkıların artarak devam etmesini bekliyoruz. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfına ve değerli gönüllü öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi. 

Birim Sorumlusu Kadir Kurt ise şöyle konuştu: “Amacımız; çocuklarımızın Cumhuriyetimizin temel ilke ve değerlerine bağlı, akılcı, sağ duyulu, özgüven sahibi, düşünen, sorgulayan, kendi iç yaratıcılığını harekete geçirebilen, barışçı, farklı düşünce ve inançlara saygılı, insan ilişkilerinde cinsiyet, din, dil farkı gözetmeyen bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunacak okul dışı eğitim programları oluşturmak ve uygulamaktır. 

Temel eğitim çağındaki (7-16 ) çocuklara okumayı, düşünmeyi, soru sormayı, kendi yeteneklerini keşfederek özgüven kazanmayı, ifade yeteneğini, çağın gereği olan bilgiye erişim yollarını, vatandaşlık bilincini; kendisini, çevresini, ülkesini ve dünyayı tanımasını, dünya rekabeti içinde hayatını sürdürecek donanımı kazanmasını sağlamak üzere ortam hazırlamaktır.”
Mehmet Halis İş - Kenthaber / Miydat
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2006 Salı 00:05:51
Güncelleme :4 Temmuz 2006 Salı 14:43:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?