20
Mayıs
2024
Pazertesi
MİDYAT - MARDİN

Terör şehitleri anıldı

MİDYAT'TA TERÖR ŞEHİTLERİ ANILDI

Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Başyurt köyünde 24 yıl önce PKK örgütü tarafından öldürülen köylüler için anma töreni düzenlendi.

Midyat'a bağlı Başyurt Köyü Efeler mezrasında 24 yıl önce PKK örgütü tarafından öldürülen köylüler için anma ve PKK terör örgütünün yaptığı katliamları lanetlemek için tören düzenlendi. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törene Tugay Komutanı Tuğgeneral Selim Mert, İl Jandarma Alay Komutanı Yardımcısı Albay Metin Alkaya, Midyat Garnizon Komutanı Hava Savunma Kurmay Albay Saim Bağcı, Kaymakam Fatih Akkaya, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı

Mustafa Duru, daire amirleri, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı. Köylüler ve şehit yakınları adına konuşan köy muhtarı Zeki Yıldız, acılarını ilk günkü gibi yaşadıklarını belirterek, terör saldırısını lanet etti. İnsan hakları savunucularına sitem ederek bir gün olsun kendilerini sormadıklarını söyledi.

İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Duru ise konuşma yaparak, "Yıllardır örgütün sözde lideri olanlar, sizlerin kanı ile üzerinden ticaret yaparak ceplerini doldurdular. Demokrasi ve insan haklarını savunduklarını iddia eden terör örgütü elemanları, en temel insan hakkı olan yaşama hakkını hiçe saydılar. Masum insanları hedef alarak toplu mezarlar oluşturdular. Terörden kaynaklanan kaos ortamının yarattığı olumsuzlukları çok yakından yaşamış olan halkımız daima her durumda terör ve terör örgütünün

karşısında olmuştur ve olmaya devam edecektir" dedi.

Devletin ve milletin eli kanlı çocuk katillerine vereceği cevabın açık olduğunu sözlerinin altını çizen Duru, "huzur ve güvenin temini için bir can daha kaybetmeye tahammülümüz yoktur" diyerek, Efeler mezrasının dinmeyen acısını yürekten paylaştıklarını sözlerine ekledi.

Efeler mezrası İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan öğrenciler, 'Birlik Olalım' isimli şiiri topluca okudular. Daha sonra katliamda hayatını kaybedenlerin yakınları ile birlikte katledildikleri eve giderek katledildikleri alanda karanfil bıraktılar. İlçe Müftüsü Abdurrahim İnanç da burada şehit vatandaşlar için topluca dua yaptırdı. Törende köylüler ve öğrenciler, pankart ve döviz eşliğinde terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

23 Ocak 1987'de Mardin'in Midyat Başyurt köyünde gerçekleştirdiği katliam sonucu 7'si çocuk 10 kişi hayatını kaybetmiş, 5 kişi de yaralanmıştı. Bu katliamda köye gelen teröristler köylülerin evlerini sarmış, otomatik silahlarla taramış, el bombası attıktan sonra yakmıştı.

MİDYAT'TA TERÖR ŞEHİTLERİ ANILDI
MİDYAT'TA TERÖR ŞEHİTLERİ ANILDI
MİDYAT'TA TERÖR ŞEHİTLERİ ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2011 Pazar 16:35:01
Güncelleme :24 Ocak 2011 Pazartesi 00:45:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?