19
Mayıs
2024
Pazar
MİDYAT - MARDİN

Toz bulutu hayatı felç etti

MİDYAT'TA YOĞUN TOZ BULUTU HAYATI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Mardin'in Midyat ilçesi Suriye üzerinden gelen toz bulutunun etkisi altına girerken, gittikçe artan toz bulutu hayatı olumsuz etkiliyor.

Midyat ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan ve gittikçe artan toz bulutu hayatı olumsuz etkiliyor. Dün geceden itibaren Güney'den esen kuvvetli rüzgarın etkisiyle Suriye ve Irak üzerinden gelen toz bulutu Midyat'ın yanı sıra bazı belde ve köylerde de etkili oluyor. Midyat şehir merkezinde dün akşam saatlerinde başlayan ve günlük hayatı etkileyen toz, şehirlerarası ulaşımda ve yüksek yerlerde görüş mesafesinin düşmesine neden oluyor.

Devlet Hastanesi Başhekim yardımcısı Doktor Sertaç Çelebi, özellikle zorunlu olmadıkça yaşlıların, çocukların ve solunum sorunu olan hastaların, toz bulutu kalkıncaya kadar dışarı çıkmaması tavsiyesinde bulundu. Çelebi, "Olumsuz hava şartları dolayısı ile zorunlu hallerde çocukların dışarı çıkarılması gerekir. Dışarı çıkma durumunda ağızlarının maske veya ince tülbent ile kapatılması, evlerde de pencere kenarlarına ıslak bez konulması gerekir" dedi.

Dr. Çelebi, pencerelerin sağlık açısından toz bulutu ortadan kalkıncaya kadar açılmaması gerektiğini de sözlerine ekledi. Toz bulutunun görüş mesafesini düşürmesi nedeniyle karayolu trafiği de olumsuzluk etkilendi. Araçların üzerinde toz birikintisi meydana geldi.

MİDYAT'TA YOĞUN TOZ BULUTU HAYATI OLUMSUZ ETKİLİYOR
MİDYAT'TA YOĞUN TOZ BULUTU HAYATI OLUMSUZ ETKİLİYOR
MİDYAT'TA YOĞUN TOZ BULUTU HAYATI OLUMSUZ ETKİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2010 Pazartesi 12:38:00
Güncelleme :14 Aralık 2010 Salı 18:46:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?