25
Mayıs
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

Trafik timlerinden örnek etkinlik

MİDYAT'TA TRAFİK HAFTASI DOLU DOLU KUTLANDI

Trafik Haftası Midyat'ta da çeşitli etkinliklerle kutladı. Midyat Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Büro'da görev yapan polisler ve jandarma trafik timleri örnek olacak etkinliklere imza attılar.

Ülkemizde her yıl 2-9 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Trafik Haftası nedeniyle Mardin'in Midyat ilçesinde de çeşitli etkinlikler yapıldı. Midyat Aziz Önen Lisesi salonunda, emniyet kemerinin önemi ile ilgili pankartlar asılırken, trafik polisleri tarafından sürücülere broşür dağıtıldı.

Yılın sürücüsü seçilen Ziayyettin Oruç'a Kaymakam Fatih Akkaya tarafından plaket verildi. Ayrıca ortaokul ve ilköğretim okullarında öğrencilere trafik haftası ile ilgili seminer verildi. Trafik polisleri kahvehanelere de afiş asarak vatandaşı bilinçlendirdi. Slayt sunumu, şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi. Öğrenciler hafta dolayısı ile şiirler okudular. Trafikte uyulması gereken kurallar davetlilere anlatıldı. Trafik kazaları ile ilgili video görüntüleri sunuldu. Burada yapılan etkinliklerin ardından Atatürk parkında öğrencilere ve vatandaşlara yönelik stantlar açılıp tanıtım yapıldı.

Trafik güvenliğinin sağlanmasının tek yolunun trafik kurallarına uymak ve eğitim olduğuna değinen Başkomiser Özcan Özdemir, "Eğitim eksikliğinden kaynaklanan risklerinde farkında olmadan her yıl binlerce insanımız meydana gelen trafik kazalarında hayatını kaybetmekte ve sakat kalmaktadır. Trafik şüphesiz üzerinde sürekli çalışılması gereken bir sorun olup, sadece Türkiye'nin değil dünyanın yaşadığı ciddi bir sorun halindedir. Trafik sorununun, toplumu oluşturan herkesin kurallara saygı göstermesi ve çözümü için çaba göstermesi ile çözülebilir" dedi.

Trafik haftası etkinliklerine Kaymakam Fatih Akkaya, Emniyet Müdürü Özer Tanrıverdi, Jandarma Komutanı Binbaşı Bahtiyar Yılmaz, oda başkanları, sürücü kursu yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

MİDYAT'TA TRAFİK HAFTASI DOLU DOLU KUTLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2010 Pazartesi 19:24:04
Güncelleme :11 Mayıs 2010 Salı 13:14:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?