16
Haziran
2024
Pazar
MİDYAT - MARDİN

Turnuvanın şampiyonu ‘Seyyidoğluspor’

Mardin Bağımsız Milletvekili Süleyman Bölünmez ile Mardinspor As Başkanı Faysal Aslan’ın düzenlediği Halı Saha Futbol Turnuvası, finale çıkan Turalspor ile Seyyidoğluspor arasında oynanan maçla tamamlandı.

17 Temmuz Pazar günü Midyat Olimpik Halı Saha Tesisleri'nde oynanan final maçı, Mardin Spor As Başkanı Faysal Aslan, Süryani Kültür Derneği Başkanı Gebro Tokgöz ile, her iki takımın taraftarları v çok sayıda vatandaş tarafından izlendi.

Saat 18.45’te başlayan maç, saat 20.00’ye kadar devam etti. Yapılan karşılaşmanın ardından Seyyidoğluspor, Turalspor’u 7–5 yenerek Turnuvanın şampiyonu oldu ve 2 bin YTL değerindeki gümüş kupayı kazandı.

Maç başlamadan Koma Midyat ekibi kemençe eşliğinde şarkılar söyleyerek, her iki takım taraftarlarını maç öncesinde coşturdu. Vatandaşlar kemençe eşliğinde halay çekip oynadı.

Maç öncesinde bir açıklama yapan Mardinspor As Başkanı Faysal Aslan, amaçlarının gençeliri kahve köşelerinden kurtararak onları spora teşvik etmek olduğunu söyledi.

Aslan, sporun barış, kardeşlik, hoşgörü ve sevgi temelleri üzerinde kurulduğunu hatırlatarak her iki takım oyuncularına maç esnasında sakin olmalarını ve bir taşkınlık yapmadan final maçının gençlere örnek olabilecek şekilde tamamlamalarını isteyerek, her iki takım oyuncularına başarılar diledi.

Aslan, maçlara güvenlik ve sağlık ekibinin verilmesi için gerekli yerlere dilekçeyle başvurduklarını ancak taleplerinin karşılanmadığını söyledi.

Bu durumun kendilerini üzdüğünü vurgulayan Aslan, "Amacımız gençliği biraz eğlendirmek ve onlara sporu aşılamaktı ama bize hiç kimse destek çıkmadı. Bizi yalnız bıraktılar" diyerek sergiledikleri bu tavırlarından üzüntülerini dile getirdi.

Turnuvanın şampiyonu Seyyidoğluspor takımına Midyat’ın dillere destan telkari gümüşü işlemeli ‘Gümüş kupa’ verilirken, takım oyuncularına da birer gümüş anahtarlık Mardinspor As Başkanı Faysal Aslan tarafından verildi.

Turnuvanın ikincisine ikincilik kapısı verilirken, en centilmen takım Özgürlerspor'a da 'centilmenlik kupası', gol kralı Hakan Sarı’ya ise, futbol topu hediye edildi. Maçların hakemlerin de birer tişört ve madalya verildi.

20 takımın katıldığı turnuva da dörder grup şeklinde 5 takım yer aldı ve her grubun bir ve ikincisi bir üs tura çıktı. Yapılan karşılaşmalarının ardından Seyyidoğluspor ile Turalspor finale kalmışlardı.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2005 Salı 09:39:45
Güncelleme :23 Temmuz 2005 Cumartesi 16:58:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?