18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

Uçan Süpürge Mardin’de

Uçan Süpürge, 7 ili kapsayan “Patikalardan Yollara” projesinin ilk eğitimini 5-6 Mart’ta Mardin’de yapacak. 81 ilde çalışmalar yapan tek kadın örgütü olan Uçan Süpürge “Patikalardan Yollara” projesi için Türkiye’nin 7 bölgesini temsilen 7 ildeki çalışmalarına devam ediyor.

Şubat ayı içerisinde Çanakkale ve Van’da eğitimlerini tamamlayan ve Mart ayı boyunca Mardin, Mersin, İzmir, Eskişehir ve Samsun’da toplantılar düzenleyecek Uçan Süpürge yerel yönetimlerle kadın sivil toplum kuruluşlarını buluşturuyor.

“Patikadan Yollara” projesi ile gidilen illerde, yerel yönetimlerle kadınları ve kadın sivil toplum kuruluşlarını buluşturuyor. Kadın emeği değerlendirme Vakfı ildeki çalışmalarımızda il yürütücüsü olarak faaliyet gösteriyor. Etkinlik kapsamında iki günlük toplantılar düzenleniyor; İlk gün Uçan Süpürge ve Patikalardan Yollara Projesi ve proje yönetimine ilişkin bilgilerin verilmesinin ardından, kadın kuruluşlarının yaşadığı problemler tartışılıyor. İkinci gün ise, Prof. Dr. İpek Gürkaynak eşliğinde kadın kuruluşları temsilcileriyle yapılacak grup çalışmalarında Mardin Kadın Sivil toplum kuruluşlarının en önemli sorunları belirlenerek yerel yönetimlerle çözüm yolları tartışılacak.

Kadınlar konuşacak, yerel yönetimler dinleyecek

Etkinliğe katılan kadınlar, toplantılarda yapılan sohbette, deneyimlerini ve sıkıntılarını dile getiriyorlar. Kadınların kuruluşlarına dair dile getirdiği sorunlar ve talepler yerel yönetim temsilcilerine aktarılıyor. Uçan Süpürge ekibi de bu sohbetleri kamerasıyla kaydediyor. Toplantılar sonucunda projelendirilerek, yerel yönetimler işbirliğinde çözülmeye çalışılacak.

Geçen yıl Genç Gazeteciler Ödülü yarışmasında basın dalı birincisi olan Kent Haber. Com Midyat editörümüzde bu toplantıya davet edildi.

Mehmet Halis İş
Yayın Tarihi : 3 Mart 2005 Perşembe 09:50:47
Güncelleme :3 Mart 2005 Perşembe 15:01:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?