23
Mayıs
2024
Perşembe
MİDYAT - MARDİN

Umudun ışığı Deniz Feneri

Deniz Feneri yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Midyat’ta muhtaç 175 aileye yardımda bulundu. Deniz Feneri'nin 81 İl Projesi kapsamında Mardin’deki 1540 aileye gıda ve giyim yardım yapıldığı, yardım tutarının ise, 1 trilyon 533 milyar lira olduğu bildirildi.

Deniz Feneri Midyat Organizasyon Sorumlusu Abdulkahhar Alpaydın, 15 kişiyle iki ay boyunca Midyat’ın mahallelerini tek tek dolaşarak yardıma muhtaç aileleri tespit ettiklerini belirtti.

Yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşması için ilk önce isim tespiti yapıldığını belirten Alpaydın, farlı kişiler tarafından bu ailelerin evlerine gidilip durum değerlendirilmesi yapıldıktan sonra ihtiyaç sahibi olup olunmadığına karar verdiklerini açıkladı.

Deniz Feneri tarafından yapılan yapılan yardımların, titiz bir çalışma ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını belirten Alpaydın, muhtaç aile bireylerinin ayakabı numaralarına varana kadar tespit edildiğini bildirdi.

Fakir ve yardıma muhtaç aileleri tespit çalışmalarında bir takım sorunlarla karşılaştıklarını açıklayan Abdulkahhar Alpaydın, “Vatandaş hala bencilliği üzerinden atamamış. Çünkü hali vakti yerinde olan aileler de kendilerine yardımda bulunmamızı istiyorlar. Hâlbuki yanı başlarında açlıktan perişan olmuş, maddi imkânsızlıklar içinde kavrulan komşularını hiç düşünmüyorlar ve görmüyorlar. Yanı başımızdaki fakir vatandaşın hakkını yemek doğru bir şey değildir. Kayıt esnasında karşılaştığımı bu durum beni ve arkadaşlarımı çok üzdü. Vatandaşların bu konulara biraz daha duyarlı olması gerekiyor. Çünkü bizler onları düşünmezsek kim onları düşünecek ?” dedi.

Yardımlar kiralanan araçla yardım sahiplerinin evlerine kadar götürülerek teslim edildi.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2005 Cuma 10:42:04
Güncelleme :8 Temmuz 2005 Cuma 15:19:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?