1
Haziran
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

Vali’den yüksekokul müjdesi

Midyatlılar, yıllardır büyük bir özlemle bekledikleri yüksekokula nihayet kavuşuyor.

Bir okulun protokol imza töreni için Midyat’a gelen Mardin Valisi M. Temel Koçaklar, Midyatlılar'ın yıllardır özlemle beklediği müjdeyi nihayet verdi ve Midyat’ta Yüzüncü yıl Üniversitesi’ne bağlı olarak Meslek Yüksekokulu kurulacağını söyledi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne bağlı olarak Midyat’ta bir Yüksekokul açılması konusunda karar çıktığını belirten Vali Koçaklar, Meslek Yüksekokulu'nda ilk olarak 'Bilgisayarlı Muhasebe', Taş İşlemeciliği ve Gümüş İşlemeciliği" bölümlerinin açılacağını ifade etti.

Üniversiteye gelecek öğrencilerin eğitim görecekleri binayla ilgili de bilgi veren Koçaklar, yüksekokul binası için İstanbul Menkul Kıymetler Borsası İlköğretim Okuluna ait yemekhanenin tadilattan geçirilmesinin planlandığını açıkladı.

Okulun açılmasıyla birlikte Midyat’ın canlanacağını belirten Koçaklar, sosyal, kültürel ve ekonomik yönden çok büyük gelişmeler kaydedileceğini vurgulayarak, yüksekokulun 2005–2006 eğitim öğretim yılına yetiştireceğini de sözlerine ekledi.

Yaklaşık 70 bin nüfuslu ilçede yüksekokul için ilk adım, iki yıl önce vatandaşların desteğiyle "Yüksekokul ve Fakülte Açma ve Yaşatma Derneği"ni kurularak atılmıştı.

Mehmet Halis İş-Kenthaber/Midyat
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2005 Cuma 09:11:36
Güncelleme :17 Haziran 2005 Cuma 13:50:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?