18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

Yatılı öğrencilerin konser coşkusu

Görme engelli müzisyenler, Midyat Gazi Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nda kalan ilköğretim okulu öğrencileri için konser verdi. Birçoğu ilk kez bir konser izlemenin mutluluğunu yaşayn çocuklar, okul yönetimine teşekkür ettiler.

Şanlıurfa Görme Özürlüler Derneği'ne bağlı sanatçıların verdiği konseri, yaklaşık 400 öğrenci izledi. Çocuklar, söylenen şarkılara eşlik ederken, bazıları da sahneye çıkarak oynadı. Bir buçuk saatlik konserde, popüler şarkıları seslendiren grup, minikleri coşturdu.

Görme Özürlü sanatçı Ahmet Çıngıllı, "Bu programın oluşmasında yardımlarını esirgemeyen İlçe Kaymakamlığı, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul yönetimine içten teşekkür ediyoruz" dedi.

Okullarda öğrencilere zarf verdiklerini ifade eden Çıngıllı, "Onlar da velilerine götürüyorlar ve gönüllerinden kopan parayı veriyorlar. Topladığımız paralar, tekrar görme şansı bulunan engelli arkadaşlarımızın tedavisi için harcanıyor. Bazı arkadaşlarımızın görmelerini sağladık. Biz görmüyoruz ama onlar ışığa kavuştuğu için mutluyuz" diye konuştu.

Gazi YİBO’da okuyan 7. sınıf öğrencisi Gülbahar Alkol, ilk kez bir konser izlediğini belirterek, "Köydeki arkadaşlarıma bu güzel konseri anlatacağım" dedi.

Yedinci sınıf öğrencilerinden Deniz Erdoğan da kendisinin Hanlar Köyü'nden geldiğini belirterek, "Köyümüzdeki okulda böyle konserler verilmiyordu. Şu anki okulum sayesinde köyde görmediğim bir güzelliği yaşadım. Çok sevindik, konseri verenlere teşekkür ediyoruz. Müzisyenler belki görmüyorlar ama gönülleriyle bizleri coşturdular" diye konuştu.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2005 Çarşamba 08:43:32
Güncelleme :5 Mayıs 2005 Perşembe 11:52:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
a.selam temiz IP: 78.187.40.xxx Tarih : 23.09.2011 17:57:48

MARDİN MİDYAT GAZİ YİBO OKULU BENİM EVİM GİBİ DİY BEN OKULU COK SEVİYORUM VE BURDAN HERKESE SLM SÖYLÜYORUM