23
Mayıs
2024
Perşembe
MİDYAT - MARDİN

Yaz Kur'an Kursları açıldı

Okulların 10 Haziran 2005 te tatile girmesiyle Yaz Kur'an Kursları heyacanı başladı. 20 Haziran tarihi itibariyle Midyat Müftülüğü'ne bağlı merkez, kasaba ve köy camileri ile Kız Kur'an Kursuları'nda eğitim verilmeye başlandı.

Yaz Kurslarına ilköğretim okullarının 5.sınıfını geçen öğrenciler kayıt yaptırabilecekler. Haftada 5 gün ve günde 3 saat devem edecek kursların 19 Ağustos'a kadar devam edeceği ve kurslarda Kur'an-ı Kerim öğreniminin yanısıra, dini bilgilerin de verileceği bildirildi.

İlçe Müftüsü Abdurrahim İnanç, anne-babaların çocuklarını bu kurslara göndermeleri gerektiğini söyleyerek,  gerekiyor. "Bunun için iki cuma üst üste merkezi sistemle bütün camilerde vaaz verdik. Herkesin çocuklarını bu kursa göndermesi gerekiyor bende çocuğumu gönderdim ve bir haftada çocuğumda birtakım şeylerin değiştiğini fark ettim. İki ay çok kısa bir süre dememek lazım hiç yoktan çocuklar namaz sürelerini ve bazı duaları öğrenecekler” dedi.

İnanç, kurslara çok büyük rağbet olduğunu belirterek, kızların erkeklerden daha çok ilgi göstermesinin ise kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Müftülük tarafından Yaz Kur’an Kursu'na kayıt yaptıran öğrencilere bin 200 elifba, bin adet 'Dinimi Öğreniyorum' ve bin adet de 'Peygamberimi Öğreniyorum' kitapları dağıtıldı.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2005 Cuma 08:56:15
Güncelleme :1 Temmuz 2005 Cuma 11:25:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?