23
Mayıs
2024
Perşembe
MİDYAT - MARDİN

Yolbaşı'nda internete büyük ilgi

Midyat'a bağlı Yolbaşı beldesinde ikamet eden 24 yaşındaki Ali Tekin, burada bir internet kafe açtı. Belde halkını internetle tanıştıran Ali Tekin, gördüğü ilgi karşısında kendisi bile hayrete düştü.

Yolbaşı doğumlu olan ve köyünde bir bakkal dükkanı işleten Ali Tekin, "İnternet kafelerin beldelerde bulunmayışı büyük bir eksiklik. 'Neden beldemizde de internet kafe olmasın?' diye düşündüm" dedi.

Yaklaşık 3 ay önce açtığı internet kafenin hem belde halkı hem de gezmeye gelen yabancılar tarafından ilgiyle karşılandığını belirten Tekin, "Yediden yetmişe herkes internete ilgi duyuyor. Belde halkı boş vakitlerini kahvehane köşelerinde geçirmek yerine, buraya gelerek internette sörf yapıyorlar" diye konuştu. Tekin, şunları söyledi:

"Burayı ilk açtığımda müşteriler internet hakkında hiç bir şey bilmiyordu. Bu yüzden çok zorlandım. Şimdi ise profesyoneller gibi bilgisayarı ve internet kullanıyorlar. Bu durum hem bizleri hem de ailelerini sevindiriyor. Müşteriler internet kullanmak için sıraya giriyorlar. Yakında daha geniş bir yere taşınacağım. Şu anda 10 olan bilgisayar sayısını da 50'ye yükseltmeyi planlıyorum. Ayrıca genç kızlarımız için de özel bir oda yapacağım. Böylece onlar da internetten yararlanacaklar."

Şu anki tek sıkıntısının yüksek gelen telefon faturaları olduğunu vurgulayan Tekin, Telekom yetkililerine seslenerek, beldeye biran evvel ADSL hizmeti getirilmesini talep etti.

Mehmet Halis İş
Yayın Tarihi : 17 Mart 2005 Perşembe 14:46:03
Güncelleme :18 Mart 2005 Cuma 12:26:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasin tekin IP: 195.175.72.xxx Tarih : 18.03.2005 14:19:31
slm evet katılıyorum ben bu habere ayırıca adsl ve bu elektirik olayına artık bir son vermsini istiyorum...!