23
Mayıs
2024
Perşembe
MİDYAT - MARDİN

Yüksekokul bu yıla yetişmiyor

Midyatlılar, yıllardır büyük bir özlemle bekledikleri meslek yüksekokuluna kavuşmasına ramak kaldı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesine bağlı olarak Midyat’ta bir meslek Yüksekokul açılması konusunda çıkan karar üzerine, üniversite binasına geçici yer tespiti için Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Ali Fuat Doğu Midyat’a geldi.

Daha önce tespit edilen yerleri gezen Rektör Yardımcısı Doğu, Kocatepe İlköğretim Okulu'nun yüksekokula uygun olduğunu ve bu okulun bir kısmında eğitim verileceğini bildirildi.
Daha önce İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) İlköğretim Okulu yemekhanesinin yüksekokula çevrileceği bildirilmişti. Ancak rektör yardımcısının uygun görmemesi üzerine Kocatepe ilköğretim Okulunun bir kısmının yüksekokula çevrilmesi için fikir birliğine varıldı.

Yüksekokulun geçici olarak bu okulda eğitim vereceği, önümüzdeki yıllarda yüksekokul binasının inşaatına başlanacağı bildirildi.

Atölyelerin yapılması, okul idaresi ve öğretmenlerin atanmasının hemen olamayacağını söyleyen Rektör yardımcısı Ali Fuat Doğu “Bu yıl yüksekokulu eğitim öğretime yetiştirmemiz çok zor çünkü okulların açılmasına iki ay kaldı. Açılacak Meslek Yüksekokulu'nda ilk olarak "Bilgisayarlı Muhasebe, Taş İşlemeciliği ve Gümüş İşlemeciliği" bölümleri açılacak. Ancak bu bölümler için atölyelerin yapılması ve gerekli nitelikte öğretmenlerin atanması gerekiyor” dedi.

Yüksekokulun açılmasıyla birlikte Midyat’ın canlanacağını belirten Kaymakam Yılmaz'da, sosyal, kültürel ve ekonomik yönden çok büyük gelişmeler kaydedileceğini belirtti.

Yılmaz, bu yıl eğitim öğretime yetiştirmeyi çok arzu edilen yüksekokulun bu yıl yetiştirilemeyeceğinin Rektör Yardımcısı tarafından söylendiğini hatırlatarak, "Midyatlılar'ın büyük özlemle beklediği yüksekokulun 2006-2007 yılında eğitim öğretime açılması için çalışmalarımıza start verdik. Öğrenciler bu okulda geçici olarak eğitim görecekler. Ama en kısa zamanda yüksekokul için bir binanın yapılması lazım. Bunun içinde Midyatlı işadamlarını doğup büyüdükleri memleketleri, çocukları, akrabaları ve en önemlisi de Midyat’ın geleceği için Yüksekokul binasının yapımında işbirliği yaparak destekçi olmalarını istiyoruz” dedi.

Bizde kenthaber.com olarak tarihi ve kültürel zenginliğiyle dünyaya nam salmış Midyat’ta açılacak olan Yüksekokulun sosyo-ekonomik ve kültürel bir gelişiminde ön ayak olacak yüksekokulun şimdiden hayırlı olmasını dilerken, fikir ve görüşleriyle, maddi destekleriyle şu ana kadar destek sağlayan herkese müteşekkir olduğumuzu bildirir, bundan sonra da gerek okulun onarımında ve yüksekokul binasının inşaatında işadamlarının destek ve yardımlarının sürmesini bekliyoruz.

Yüksekokulun bina onarımı ve demirbaş malzemelerinin Midyat Kaymakamlığı, Belediye ile Yüksek Okul Açma ve Yaşatma Derneği tarafından karşılanacağı da gelen bilgiler arasında.

Mehmet Halis İş-Kenthaber/Midyat
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2005 Cuma 08:29:10
Güncelleme :24 Haziran 2005 Cuma 12:20:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?