17
Mayıs
2024
Cuma
NUSAYBİN - MARDİN

Mardin:Nusaybin'de lağım suyu sağlığı tehdit ediyor

Mardin’in Nusaybin İlçesi’ne 10 kilometre uzaklıktaki Duruca Beldesi’nde içme suyu boru hattında oluşan çatlaklar nedeniyle içme suyuna lağım suları karıştı. Kanalizasyon şebekesi bulunmayan bölgede içme suyu ihtiyacının karşılandığı kuyuların yanından geçen lağım sularının karıştığı içme suyu halkın sağlığını tehdit ediyor.

Çok sayıda vatandaş, başta ishal olmak üzere çeşitli şikayetlerden dolayı sağlık kurumlarına başvurdu. Vatandaşlar, sorunun sadece kendilerini değil, aynı zamanda hayvanlarını da tehdit ettiğini söylediler. Vatandaşlar, musluklarına bez bağlayıp akan suyu arındırmaya çalıştıklarını, ancak çeşitli maddelerin çok fazla gelmesi nedeniyle bu yöntemin de etkili olmadığını kaydetti. Durumları iyi olmadığı için doktora da gidemediklerini belirten vatandaşlar, yetkililerin kendilerine yardım etmesini istediler.


Yetkililerle defalarca görüştüklerini dile getiren Duruca Beldesi sakinleri, "Her seferinde projenin hazır olduğunu, ama finans problemlerimden dolayı projeyi uygulayamadıklarını söylediler. Biz bu noktada bölge zenginlerinin ve seçimlerde köy köy dolaşan vekillerimizin devreye girmesini bekliyoruz" dedi.


Girmeli Beldesi’nde de aynı sorunlarının yaşandığını ifade eden vatandaşlar, "Beldemiz, içme suyu ihtiyacını kuyulardan karşılamaktadır. Ama bu kuyuların hemen yanından geçen lağımlar, içme suyuna karışarak belde halkını çeşitli hastalıklarla karşı karşıya getirmektedir. Beldemize 2 kilometre uzaklıkta temiz su kaynakları bulunmaktadır. Burada sondaj çalışması sonucu kurulacak su şebekesi, beldemizin 40 yıllık su ihtiyacını karşılamaya yetecektir. Belediye bunu yapacaktı ama ödenek olmadığı için bir türlü temiz suya kavuşamadık" şeklinde konuştular.

MARDİN (İHA) -
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2004 Pazar 17:20:14
Güncelleme :15 Ağustos 2004 Pazar 17:24:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?