24
Mayıs
2024
Cuma
NUSAYBİN - MARDİN

Mardin'in Süreyya Ayhan'ı

Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda (YİBO) öğrenim gören Bahar Turan (11), katıldığı bütün müsabakalarda rakiplerine şans tanımıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nca geçen yıl gerçekleştirilen okullararası kros şampiyonasında il birincisi olan Bahar Turan, Konya’da yapılan Türkiye birincilik koşusunda yüksek bir performans göstererek, Mardin’e birincilik ödülünü getirmişti. Bu yıl Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından Ankara’da gerçekleştirilen Atletizmi Geliştirme Projesi 4. Kadame koşusuna katılan Bahar Turan, yaş gurubunda rakiplerini geride bırakarak, Türkiye birinciliğini almayı başardı. İl düzeyinde, bölgede ve Türkiye’de katıldığı tüm müsabakalarda birincilik ödülü ile dönen Bahar Turan’a arkadaşları ve öğretmenleri ’Mardin’in Süreyya Ayhan’ı yakıştırmasını yapıyor.

Mardin Valisi M. Temel Koçaklar, Bahar Turan’ın elde ettiği başarıyı takdirle karşıladığını ifade etti. Sporun insan yaşamında önemli bir yeri bulunduğuna dikkat çeken Vali Koçaklar, "Sporda başarılı olan öğrenciler, derslerinde de başarılı olur. Derslerinde başarılı olanlar ise, yaşamlarında başarılı olur. Bu da Atatürk’ün de söylediği gibi Türkiye’nin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasında önemli bir etken olur. Bahar Turan’ın her zaman yanındayız ve destekçisiyiz. Okul Müdürü’ne, emeği geçen öğretmen ve idarecilere teşekkür ediyorum. Bahar Turan’ı tebrik ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2005 Çarşamba 15:17:29
Güncelleme :8 Nisan 2005 Cuma 12:11:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?