23
Mayıs
2024
Perşembe
NUSAYBİN - MARDİN

Mayınlı araziyi 'havadan inceleyen' Unakıtan'a tepki

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın Türkiye-Suriye sınırı boylarındaki mayınlı arazileri helikopterle havadan gezmesine, vatandaşlar tepki gösterdi.

İki gündür incelemelerde bulunan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın Suriye sınırında bulunan mayınlı sahayı havadan incelemesi vatandaşların tepkisine neden oldu. Suriye sınırına 200 metre uzaklıktaki Mardin’in Nusaybin İlçesi’ne bağlı Kozluca Köyü’nde yaşayan Halil Bel, mayınların temizlenmesi için Maliye Bakanı’nın bölgeye geleceğini duyduklarını belirterek, "Ancak sayın bakan helikopter ile havadan tur atıp gitti. Biz de köyümüze inip sorunlarımızı dinlemesini beklerdik. Kozluca Köyü’nün mayınlı bölgede bin 500 dönüm arazisi bulunmaktadır. Biz bakanımızdan bir an önce bu mayınların temizlenmesini talep ediyoruz. Temizlenen mayınlı bölgenin de, arazisi bulunmayan vatandaşlara adil bir şekilde dağıtılması istiyoruz" dedi.

Aynı köyde yaşayan Ramazan Kar adlı vatandaş ise, devletin artık buraları ıslah etmesi gerektiğini söyleyerek, "Mayınların bir an önce temizlenmesi gerekiyor. Köyler 600 ile 700 arası nüfusa sahip. Geçim düzeyi az. Topraklarımızın çoğu mayınlı bölge içinde. Gençler işsiz durumda. Bu topraklar mayınlardan temizlendiği zaman, işsiz gençlere iş imkanı doğar. Suriye tarafında hiçbir mayın bulunmazken, maalesef kendi topraklarımızı mayınlayarak, milli servete zarar veriyoruz. Umarım sayın Maliye Bakanı bir daha helikopterle değil karayoluyla buraya gelerek, buradaki sorunları yerinde inceler" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2005 Pazar 11:40:29
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 14:07:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?