20
Mayıs
2024
Pazertesi
NUSAYBİN - MARDİN

Nusaybin'de olaylar çıktı

NUSAYBİN'DE BASIN AÇIKLAMASI SONRASI OLAYLAR ÇIKTI

Mardin'de PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalarak Türkiye'ye getirilişinin 12. yılında protesto amacıyla düzenlenen basın açıklaması sonrası ilçede olaylar çıktı. Gösterilerde 3 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

BDP ilçe binası önünde toplanan partililer, aralarında bulunan BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna ve Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'la Demokrasi parkına yürümek istedi. Polisin izin vermemesi üzerine grup, Barış Parkı önündeki Lozan Caddesi'nde açıklama yaptı. Grup adına konuşan BDP'li Ayna, 15 Şubat komplosunu protesto ettiklerini, sadece kınamadıklarını aynı zamanda kabul de etmeyeceklerini söyledi.

Ayna'nın konuşmasından sonra grup, BDP ilçe binasına geri döndü. Bu sırada ara sokaklara dağılan bir grup izinsiz gösteri yaptı. Şirin Bulvarı, Sakarya Caddesi, 27 Mayıs Caddesi ve Demir yolunda polis ekiplerine taş ve havai fişeklerle saldırdı. Gruplara polis göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su ile müdahale etti. Gösterilerde 3 kişinin gözaltına alındığı öğrenilirken, ilçede yer yer olaylar devam ediyor.

NUSAYBİN'DE BASIN AÇIKLAMASI SONRASI OLAYLAR ÇIKTI
NUSAYBİN'DE BASIN AÇIKLAMASI SONRASI OLAYLAR ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2011 Salı 17:16:00
Güncelleme :15 Şubat 2011 Salı 23:37:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?