18
Mayıs
2024
Cumartesi
NUSAYBİN - MARDİN

Nusaybinli işadamı tam 9 yıldır kayıp

1995 yılında Suriye’ye giden Nusaybinli iş adamı Nimet Irmak’tan bir daha haber alınamadı. 9 yıldır perişan olduklarını belirten Irmak Ailesi ise, Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden babalarının bulunması için yardım bekliyor.

Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde, 1 Nisan 1995 yılında Suriye’ye ticaret için giden iş adamı Nimet Irmak’tan (59), 9 yıldır haber alınamıyor. İlçeye bağlı Yeni Turan Mahallesi Hacı Fetvar Sokak’ta ikamet eden Irmak Ailesi, babalarının sınır ticaretiyle uğraştığını ve sık sık Suriye’ye gittiğini belirtti. Aile fertleri, kayıtlara göre babalarının Suriye’ye giriş yaptığının görüldüğünü; ancak çıkışının söz konusu olmadığını söyledi. 7’si erkek ve 3’ü kız 10 nüfuslu Irmak Ailesi, 9 yıldır perişan olduklarını dile getirdiler. Her gün babalarının yolunu gözlediklerini belirten Fatma Irmak, şöyle konuştu:

"Babamız bize iyi bir gelecek hazırlamak için çalışarak sınır ticaretiyle uğraşıyordu. 9 yıl önce Suriye’ye giriş yaptıktan sonra 15 gün içerisinde gelmeyince Suriye’deki akrabalarımızı aradık. Onlar da yanlarında olmadığını söyleyince bizler kendi imkanlarımızla aramaya başladık. Polis kayıtlarından ulaştığımız bilgilere göre, babamızın Suriye’ye giriş kaydı bulundu. Ancak çıkış kaydı bulunamadı. İlçe Kaymakamı, İl Valisi ve Dışişleri Bakanlığı’na dilekçe verdik. Suriye Dışişleri Bakanlığı’ndan öyle birinin Suriye’ye girmediğini ve kaydının bulunmadığını söylediler. Devlet büyüklerinden yardım elini bekliyoruz. Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin kaybolan babamızı bulmalarını istiyoruz."

MARDİN-(İHA)
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2004 Salı 15:01:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?