17
Mayıs
2024
Cuma
NUSAYBİN - MARDİN

Suriye Sınırında bayram coşkusu

Mardin'in Nusaybin İlçesi'ndeki bayramlaşmada, yıllardır birbirini görmeyen Suriyeli ve Türk vatandaşlar hasret giderdi.
Mardin'in Nusaybin İlçesi ile Suriye'nin Haseki ili Kamışlı İlçesi'nde yaşayan akrabalar, bayramlaşma için sabahın erken saatlerinde sınıra akın etti. Vatandaşlar, en az 5 yıldır göremedikleri yakın akrabaları ile buluşmanın heyecanı ile hasret giderdi. Sınırdan geçen ilk Suriye kafilesi, akrabaları tarafından karşılandı. Nusaybin Sınır Kapısı'na gelen Nusaybin Kaymakamı Ömer Ulu, hedeflerinin bundan sonraki dini bayramlarda idari 2 gün izin yerine sadece karşılıklı nüfus cüzdanlarını görevlilere göstererek, sınırdaki bayramlaşmaların kapısını ardına kadar açmak olduğunu söyledi. Ulu, "Bugün gelen bin 850 kişi ve yarın geleceklerle birlikte 4 bin kişi Türkiye tarafına geçecek. Çok güzel bir duygu. Dost, kardeş ve komşu Suriye ülkesi ile bu yöndeki bağları daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Sanırım ileriki dini bayramlarda çok daha fazla katılımlar olacaktır" dedi.
Suriyeli vatandaşların bir kısmı ise izin alamadıkları için sınırın öteki yakasındaki akrabalarına tel örgüler arkasından seslendi ve el sallayıp selam gönderdi. Seyyar dövizciler de Suriye parasını Türk Lirası ile takas etti.
AHMET AKKUŞ/EKREM ARSLAN - MARDİN (İHA)
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2004 Pazartesi 18:23:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?