23
Mayıs
2024
Perşembe
NUSAYBİN - MARDİN

Suriyeli terörist Nusaybin'de gömüldü

Şırnak’ta, güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürülen Suriye uyruklu terör örgütü PKK üyesi terörist, Mardin’in Nusaybin ilçesinde, terör örgütü PKK’nın sözde bayrağına sararak gömen grup, ’intikam intikam’ sloganları attı.

Edinilen bilgilere göre, Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Cudi Dağı’nda 10 gün önce güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürülen Suriye uyruklu Zerdeşt kod adlı Muhammed İbrahim (33), Nusaybin’de toprağa verildi. İdil’de yapılan işlemlerden sora ailesine teslim edilen PKK’lı teröristin cenazesi, Nusaybin girişinde bir grup DEHAP’li tarafından sloganlarla karşılandı.

Şehir girişinde cenaze önünde yürüyüşe geçen grup, Veli Camii’sine kadar yürüdüler. Burada kılınan namazdan sonra, sözde PKK bayrağına sarılan teröristin cenazesi, omuzlarda Hacılar mezarlığına götürülerek defnedildi. Cenaze defin sırasında terörist Öcalan lehine slogan atan grup, "İntikam" sloganları atıldı.

Cenazenin cami çıkışında bir kadın baygınlık geçirirken, yapılan defin işlemlerinde sonra grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2005 Perşembe 11:40:13
Güncelleme :23 Nisan 2005 Cumartesi 12:56:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nusaybinli IP: 81.215.100.xxx Tarih : 21.04.2005 15:35:05
merhaba ölen bu pkk için bu haberini yazan her kimse onu doğru sözlere davet edeyim eğer ölen kim olursa olsun önemli değil ... size bir Peygamber efedimizin bir hadısını söyliyeyim... Eğer diyor öldurduğunuz bir kuduzlu köpekte olsa işkence etmeyiniz peygaber efendimiz bir hadisidir bu bir insan bu kadar işkenceye ne gerek varr gazeteci arkadaşta lütfen sözlerine dikat etsin öen bir insan oğludur bu sizde olabilirdiniz tşk ailesine baş sağlığı diliyorum