23
Mayıs
2024
Perşembe
NUSAYBİN - MARDİN

Yanan trafoya 'ibrik'le su döküldü

Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde patlayan elektrik trafosu, mahalle sakinlerine korkulu anlar yaşattı. İtfaiye ekiplerinin zamanında gelememesi nedeniyle yanan trafoyu TEDAŞ ekipleri kendi imkanlarıyla söndürdü.

Alınan bilgiye göre, Nusaybin Yeni Turan Mahallesi Sakarya Caddesi’nde saat 10.30 sıralarında aşırı yükleme sonucu elektrik trafosu patlayınca, mahalle sakinleri korkulu anlar yaşadı.

Olayda, can kaybı ve maddi hasar meydana gelmemesi sevindirirken, patlayan elektrik trafosunun bitişiğinde oturan M. Emin Kaya (40), yanan trafoyu TEDAŞ ekiplerinin ibrikten su dökerek söndürdüğünü, itfaiyenin ancak 20 dakika sonra geldiğini söyledi. Her trafoya 200’ün üzerinde abonenin bağlı olduğunu, bu nedenle aşırı yüklemeye trafoların dayanamadığını söyleyen Kaya, uzun süreden beri bu sıkıntıyı yaşadıklarını belirtti.

Kaya, trafoların yetersizliğinden yakınarak, yetkililerin biran önce elektrik sıkıntısına çözüm bulmaları gerektiğini ifade etti. Kaya, patlama olduğu esnada olay yerinde yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Bütün çocuklar dışarı fırladı. Trafonun eriyen parçaları evimizin camlarına yapıştı. Her zaman trafo patlaması yaşanıyor. Yanan trafoyu TEDAŞ ekipleri ibrikle su döküp söndürdüler. İtfaiye 20 dakika sonra geldi. Her 200’den fazla ev bu trafoların enerjisinden faydalanıyor. Bu trafolar yetersiz. 1 aya kadar elektrik gelmez, çünkü daha önceleri de bu durumlarla karşılaştık. Yetkililerden biran önce Nusaybin’deki trafo ve elektrik ihtiyacı sorununu çözmelerini istiyoruz".

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2005 Pazartesi 15:25:06
Güncelleme :30 Mart 2005 Çarşamba 15:01:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?