23
Mayıs
2024
Perşembe
NUSAYBİN - MARDİN

Yeşilkart'ta çile kuyruğu

Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde, Yeşilkart alabilmek için akın eden yoksul vatandaşlar, Yeşilkart alımında haksızlık yapıldığını öne sürerek, yıllık vize işlemlerinde yaşanan aksaklıkların kendilerini mağdur ettiğini söyledi.

Yeşilkartlılara tanınan bedava ilaç uygulamasının ardından vatandaşlar, kart almak için Nusaybin 1 No’lu Sağlık Ocağı önünde izdiham oluşturdu. Kalabalığın her geçen gün arttığı sağlık ocağı önünde toplanan maddi durumu elverişsiz insanlar, devletin sağladığı imkanlardan faydalanabilmek için her türlü eziyete katlandıklarını ifade etti.

Seyfettin Gündüz isimli vatandaş, Yeşilkart konusunda çifte standart yoluyla haksızlık yapıldığını ileri sürerek, "Nusaybin’de zengin adamın bir dolu mal varlığı varken, rüşvetle Yeşilkart alabiliyor. Biz, Yeşilkartımızı alabilmek için aylarca uğraşırken zengin, 1 haftada alıyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2005 Perşembe 23:09:55
Güncelleme :8 Nisan 2005 Cuma 12:27:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HASAN AYDIN IP: 81.215.83.xxx Tarih : 3.03.2005 17:00:51
MALESEF YEŞİLKART ÇİLESİ HİÇ BİR ZAMAN BİTMEDİ BİRDE KADROLAŞMA OLAYI İNSANLARI ÇİLESDEN ÇIKARIYOR NUSAYBİNDE TANIDIĞI OLAN YEŞİLKART ÇİKARMAKTA HİÇ ZORLANMIYOR BİRDE YEŞİLKART BÜROSINDA BİR TOPAL ARKADAŞ VAR ALLAH KİMSEYİ ONUN ELİNE DÜŞÜRMESİN PARASI OLAN ONA GİDİYOR OLMAYANDA ALLAHA HAVALE YETKİLİLERİN GEREĞİNİ YAPMASINI ARZ EDERİM SAYGILARIMLA HASAN