3
Mayıs
2024
Cuma
SAVUR - MARDİN

Mehmet Tahir Ökmen


 Mardin’in Savur İlçesi’nde, Mehmet Tahir Ökmen isimli vatandaş, kesme taştan yapılmış üç katlı tarihi şatosunu, ’Kültür Merkezi’ haline getirilmesi şartı ile İl Özel İdaresi’ne hibe etti.

İncelemelerde bulunmak üzere Savur ilçesi’ne giden Vali M. Temel Koçaklar, bir sürpriz ile karşılaştı. Savur Kaymakamı M. Şahin Er’in makamında kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle ilçenin sorunlarını dinleyen Vali Koçaklar, Mehmet Tahir Ökmen’in tarihi evini hibe etmek istediğini öğrenince hayırsever vatandaşı kaymakamlığa davet etti. Mehmet Tahir Ökmen, trilyonluk şatosunu "Mehmet Tahir Ökmen Kültür Merkezi" adı altında hizmet vermesi şartı ile İl Özel İdaresi’ne hibe edeceğini söyledi.

Önümüzdeki yıllarda Mardin’in inanç ve kültür turizminden büyük beklentileri olduğunu belirten Vali Koçaklar, "Bu alanda vatandaşların gayret ve fedakarlıklarını görüyoruz. Mehmet Tahir Ökmen, Savur’un en güzel ve tarihi değeri anıtsal yapıya sahip evini ’Kültür Merkezi’ yapılması şartı ile hibe etmek istiyor. Bu, Mardin için, Savur için büyük bir hizmet, büyük bir fedakarlıktır. Mehmet Tahir Ökmen hemşehrimiz, hayatta kaldığı sürece evinde yaşayacak, hepimizin sonu olan vefatı durumunda ise yaşamını sürdürdüğü evi ismini asırlarca taşıyarak yaşatacak. Bu bağışı çok anlamlı ve önemli buluyoruz. Mehmet Tahir Ökmen’e teşekkür ediyoruz." dedi.


Şatosunu hibe eden Mehmet Tahir Ökmen ise, "En fazla yaşayacağım 10 yıl veya 20 yıldır, ama ’Kültür Merkezi’ yapılması için bağışladığım evin Savurlu gençlerin hizmetine girmesi ile kıyamete kadar hayır defterimiz kapanmamış olacak" şeklinde konuştu.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar