29
Mayıs
2024
Çarşamba
AKÇAKALE - ŞANLIURFA

11 yaşında hamile!

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, 5 ay önce koyun otlatırken tecavüze uğradığı iddia edilen ve dün rahatsızlanınca götürüldüğü hastanede hamile olduğu ortaya çıkan 11 yaşındaki F.B., töre kurbanı olamaması için devlet korumasına alındı.

Edinilen bilgiye göre, olay, karın şişkinliği ve sancı şikayeti bulunan F.B.'nin yakınları tarafından Akçakale Devlet Hastanesi'ne götürülmesi ile ortaya çıktı. Acil serviste muayene edilen küçük kızın hamile olduğu saptanınca doktorlar, durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Hastaneye gelen jandarma, küçük kızın ifadesine başvurdu. F.B., 5 ay önce ailesine ait koyunları otlattığı sırada tecavüze uğradığını belirterek, "Beldenin dışındaki merada hayvanları otlatıyordum. Bu sırada yanıma gelen İ.G. beni, arazideki bir kulübeye götürdü ve tecavüz etti. Sonra olayı birisine anlatmam halinde beni öldüreceğini söyledi. Tehdit nedeniyle çok korktum ve başıma gelenleri kimseye anlatmadım. Son zamanlarda karnımda şişlik oluşunca kilo aldığımı düşündüm. Karnım sürekli ağrıyordu ve sancılarım vardı. Hastaneye tedavi için geldiğimde hamile olduğumu öğrenince şok oldum" dedi.

Küçük kız, hamile olduğunun öğrenilmesi halinde ailesinin kendisine zarar vermesinden de korktuğunu söyleyerek güvenlik güçlerinden destek istedi. Alınan ifade sonrası jandarmaların bilgilendirdiği Cumhuriyet Savcısı, tecavüz mağduru F.B.'nin devlet korumasına alınmasını istedi. Küçük kıza tecavüz ettiği iddia edilen İ.G. ise jandarma tarafından gözaltına alındı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2011 Cuma 18:02:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?