18
Mayıs
2024
Cumartesi
AKÇAKALE - ŞANLIURFA

20 günde bir uygulama değişiyor!

AKÇAKALE SINIR KAPISINDA ÇALIŞAN ŞOFÖRLERİN SORUNLARI BİTMİYOR

Şanlıurfa'nın Akçakale sınır kapısında çalışan şoförler, "kapıda 20 günde bir uygulama değişiyor" diyerek duruma tepki gösterdi.

Akşam saatlerinde yükleri ile birlikte sınır kapısına gelen kamyon şoförleri, hem Türkiye hem de Suriye gümrük memurlarının "depoları 400 litreye göre değiştirmeden giriş yapmalarının yasak olduğunu" belirtmesi üzerine sınır kapsı önünde yüzlerce kamyon beklemeye geçti. Kamyon sürücülerinden İsa Didim, gece araçları ile birlikte sabaha kadar bekleyeceklerini belirterek, "Akçakale gümrük kapısı yetkilileri her 20 günde bir 'yeni bir depolarınızı değiştirin diyor.' Artık depo değiştire değiştire depo koleksiyon yapacağız. Depolarımız uzun olduğu için bizi gümrükten içeriye almıyorlar. Bir duyuru yapsalardı önceden tedbirimizi alırdık. Kapıya geldik 'geçemezsiniz' dediler. Ayrıca zaten 400 litreyi geçtiğimizde ceza uygulanıyor. Artık bu uygulamalardan bıktık, bu sorunun çözülmesini istiyoruz" dedi.

Kamyon sürücülerinden Mehmet Tekiner ise "Burada değişik bir uygulama var. Zaten 400 litreyi geçtiğimizde bize Suriye'de ceza yazıyorlar. Bize bir buçuk iki milyar ceza yazdıkları için biz zaten getiremiyoruz. Birde iki gündür kapıda bekliyoruz. Zaten deponun içini ölçüyorlar bu sorunun çözülmesini istiyoruz" diye konuştu.

AKÇAKALE SINIR KAPISINDA ÇALIŞAN ŞOFÖRLERİN SORUNLARI BİTMİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 10:03:02
Güncelleme :5 Ocak 2010 Salı 23:41:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?