19
Mayıs
2024
Pazar
AKÇAKALE - ŞANLIURFA

32 kız öğrenci Suriye'ye gitti

TÜRKİYE'DEN SURİYE'YE 32 KIZ ÖĞRENCİ DİL EĞİTİMİ İÇİN GİDİYOR

Türkiye'den 32 kız öğrenci Arapça dil eğitimi için Suriye'ye gidiyor.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi sınır kapısından geçen 32 kız öğrenci, Suriye'de 40 gün Arapça dil eğitimi görmek için bugün Suriye'ye geçiş yaptı. Şanlıurfa Valiliği ve Rakka Valiliği arasında gerçekleşen protokolle ilk etapta Türkiye'den öğrenciler dil eğitimi görecek. Daha sonra da Suriye'den 32 öğrenci Türkiye'ye geçiş yapıp, Şanlıurfa'da Türkçe dil eğitimi yapacağa ifade edildi. Şanlıurfa Kübra Arapça dil kursu yetkililerin öncülüğünde yapılacak olan Kültür Köprüsü projesi kapsamında iki ülke ilişkilerinde tercümanlık ve danışmanlık yapacak kalifiyeli eleman yetiştirileceği bildirildi. Kültür Köprüsü projesi koordinatörü Halil Özcan, "Bu çalışma her iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirme noktasında en önemli gelişmedir. Bu çalışma kültür köprüsü projesidir. Rakka Valisi ve Şanlıurfa valiliği arasında, Şanlıurfa'da Kübra dil eğitimi merkezi aracılığı ile 40 günlük dil eğitimi gerçekleştirerek kültür köprüsünü kurmaya çalışacağız. Daha sonrada Suriye'den Türkiye'ye öğrenci getirerek bu

çalışmayı yürüteceğiz. Bu çalışmayla ilki gerçekleştirdik, inşallah bunun devamı gelecektir. Bu çalışmamızda bayanlar öne çıktı. Tabi erkeklerden de talep geldi, daha sonra erkekleri de götüreceğiz. Şuanda erkeler için gerekli alt yapı oluşmadı. Erkeleri bir dahaki sefere götüreceğiz. Bu kursumuz 40 gün sürecek ama esasında bu kursumuz 90 gündür, ancak Ramazandan dolayı bunu 40 güne düşürdük. Bu çalışmalarımızda gayemiz ikili ilişkilerde tercüman ve danışmanlık hizmeti yapacak eleman yetiştirmektir. Önümüzdeki günlerde Suriye'den Türkiye'ye öğrenci geçirerek, Türkçeyi öğrenmeleri için çalışma başlatacağız. Bütün bu çalışmalarımızın gayesi iki ülke arasında kültür köprüsünü oluşturmaktır" dedi.

Akçakale gümrük kapısında işlemleri yapıldıktan sonra öğrenciler kendilerine tahsis edilen iki araçla Suriye'ye geçiş yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2010 Cuma 15:36:01
Güncelleme :2 Temmuz 2010 Cuma 23:56:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?