20
Mayıs
2024
Pazertesi
AKÇAKALE - ŞANLIURFA

Aday adaylığı müracatları başladı

Şanlıurfa Akçakale ilçesinde yaklaşmakta olan yerel seçimlerin ardından, belediye başkanlığı için aday adayı müracaatlarının başladığı bildirildi. 

Başvurularda, Akçakale ilçesinde teşkilatı bulunan tüm parti teşkilatlarında hummalı bir çalışma başladı. 

İlçede aday adaylığı konusunda ikinci başvuruyu eczacı Abdulhekim Ayhan yaptı. Ayhan Akçakale ilçe teşkilatı Başkanı Nayıf Başak'a bu gün dilekçesini verdi. Akçakale ilçesinde uzun zamandır siyasetle ve ticaretle uğraşan Abdulhekim Ayhan, "Akçakale ilçesine hizmet etmek boynumuzun borcudur dedi. Akçakale'de belediyecilik konusunda gereken mesafenin alınmadığını belirten Ayhan, Akçakale de ki işsizlik sorunun çözmek için şimdiki belediyenin hiç çaba sarf etmemiştir" dedi. 

Ayhan, "Akçakale'de güzel şeylerin yapılaması için AK Partiden aday adaylığa talip oldum. Akçakale'nin sorunlarını yakınen biliyoruz ve çözümü noktasında projelerimiz mevcuttur. Yıllardır bu sorunların nasıl çözüleceğini söylüyoruz, ancak çözmek için yürek gerekli. Akçakale'de pırlanta gibi gençlerimiz var bunlara sahip çıkılmıyor, adeta unutulmuş durumdalar. Belediye gençlerimizin geleceği için hiçbir proje üretememektedir. Böyle belediyecilik olmaz. İlçede hal çöp sorunu ciddi bir sorun olarak durmaktadır. Gençlerle ilgili belediyede şimdiye kadar hiçbir proje hayata geçirilmedi. Yeşil alanlar hiç yeterli değil. Eğitim, sağlık, spor, kültürel zenginliklere ağırlık veren bir belediyecilik için gereken yatırımların başlatılması gerekir. Akçakale de yaşanan baskıcı feodal yapılanmaya bertaraf ederek, insanların özgürce yaşayabilecekleri bir ortam oluşturmak gerektiğine inanıyorum. Feodal yapıyı kırmak için birlikte el ele vermemiz gerekir" diye konuştu. 

Ayhan, sözlerine şu cümlelerle devem etti; "Akçakale ilçesi 1945 yılından beri belediye olmuş ancak, ilçede elle tutulur anlamda belediyecilik yapılamamıştır. Seçilmemiz halinde Akçakale'ye yeni bir heyecan katacağız. Akçakale ilçemiz Şanlıurfa'mızın gözbebeği olan ilçelerimiz arasındadır. Suriye ile mülki sınırları en uzun olan ilçemizdir. Gerek Akçakale gümrük kapımız, gerek tarımsal ekonomimiz için gereken yatırımlar maalesef yapılamamıştır. Akçakale bu kadar büyük bir ekonomiye sahipken gençlerimiz, çiftçilerimiz, esnafımız, ev hanımlarımız Akçakale'de ki bu gelişmelerden yeteri kadar faydalanamıyor. Bizler iş başına gelirsek gençlerimize belediyede geçici işçi sözü vermiyoruz; Onlara kalıcı iş istihdamı kurma sözü veriyoruz. Ev hanımlarımıza belediye olarak halı veya tekstil atölyeleri kurmayı vaat ediyoruz. Öğrencilerimize ücretsiz dershane kurarak her sınıfta okuyan öğrencilerimizin başarılarını yakından takip etme sözü veriyoruz. Akçakale belediyesi spor konusunda gereken yatırımları maalesef yapamamıştır. Biz gençlerimize ücretsiz yüzme havuzları ve halı saha açma sözü veriyoruz. Ve daha da önemlisi Akçakale de spor konusunda yetenekli gençlerimizi dünya sporuna armağan etmeyi düşünüyoruz. Akçakale de yapılacak o kadar büyük çalışmalar var ki buradan şimdilik bunları söylemekle yetiniyorum. Akçakale'de daha idil ve insani yaşamak için aday adaylığa talip oldum. Eğer Akçakale'de yeterince hizmet olsaydı ben aday olmazdım. Ancak yeteri derecede hizmet olmadığı için, adaylığa talip oldum."

iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2008 Cumartesi 12:17:01
Güncelleme :6 Aralık 2008 Cumartesi 14:45:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?