20
Mayıs
2024
Pazertesi
AKÇAKALE - ŞANLIURFA

Akçakale Ata'yı unutmadı

Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 70. yılında Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde düzenlenen törenlerle anıldı.

Sabah saatlerinde Hükümet Binası önündeki törene, Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Vehbi Şahbaz, Belediye Başkanı Ahmet Akay, Cumhuriyet Başsavcısı Fatma Melike Hacıalioğlu, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlanan anma törenlerinde saat 09.05'te çalınan sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Bu sırada gönderdeki Türk bayrağı da yarıya indirildi.

Daha sonra Halk Kütüphanesi'nde devam eden programda günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yapan ilçe Milli Eğitim Müdürü İsa Temelci, "Bugün 10 Kasım hüzün günü değil, bugün Atatürk'ü anlama günüdür. Bugün bize bıraktığın Cumhuriyet'i anlamaya, anlatmaya ve yaşatmaya çalışıyoruz. Bize bıraktığın en büyük miras Cumhuriyettir. Türk milleti olarak size sevgi ve şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

Daha sonra Piyade Üsteğmen Murat Kul, Atatürk'ün askeri kişiliği ve önderliği hakkında bir konuşma yaptı. Kul, konuşmasında şunları söyledi:

"Ebediyete intikalinizin 70. yıl dönümünde sizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Bugün dünyada sözü dinlenir, güçlü, güven ve denge unsuru bir ülke olmanın gururuyla huzurunuzdayız. Cumhuriyetle yönünü belirleyen ve muasır medeniyetler seviyesini aşma hedefini gerçekleştirmek için 80 yılda büyük çaba gösteren Türkiye, ilerlemesine kararlılıkla devam etmektedir. Türk milleti olarak size sevgilerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhunuz şad olsun."
Program, öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan şiir ve kompozisyonların okunmasıyla sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 15:05:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?