22
Mayıs
2024
Çarşamba
AKÇAKALE - ŞANLIURFA

Akçakale'de teröre lanet

Akçakale ilçesinde bir grup vatandaş ve belediye çalışanı, Hakkari'deki terör saldırısı üzerine askerlik şubesi önünde bir araya geldi.


Geçtiğimiz cumartesi günü gece yarısı saat 02:00 sıralarında Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca beldesinde terörist saldırı sonucu 12 askerin şehit olması, Şanlıurfa'da protesto edildi. Hain saldırıyı duyarak Akçakale Askerlik Şubesi önünde toplanan bir grup vatandaş, komutanlarla görüşmek istedi. Orduya katılıp Irak sınırına gitmek istediklerini belirten vatandaşlar, saldırıları kınayarak terörü lanetledi. Ali Öztürk isimli vatandaş, "Yüreğimiz yanıyor. Gönüllü askere gitmek için müracaat ettim" diye konuştu.


Bu arada, Akçakale Belediyesi'nde çalışan personel askere gönüllü gitmek için toplu müracaatta bulundu. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Ahmet Akay, "Bu hain saldırı karşısında içimiz kan ağlıyor. Ancak sağduyulu davranmak zorundayız. Hiçbir hain saldırı bizim birlik ve beraberliğimizi bozamaz" dedi. Daha sonra belediye personeli toplu olarak dilekçelerini sundu. Askerlik şubesi yetkilileri ise müracaat edenlere, "Göstermiş olduğunuz hassasiyetten dolayı teşekkür ederiz. Dilekçenizi değerlendirmeye alacağız" dedi.


Vatandaşlar askerlik şubesi önünde "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları attıktan sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2007 Pazartesi 16:38:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet Güçlü IP: 212.175.112.xxx Tarih : 23.10.2007 16:57:29

Şırnak'ta önce sivil vatandaşlarımızı hedef alan, daha sonra yine Şırnak'ta 13 askerimizi şehit eden terör saldırıları Türkiye'yi derinden üzdü. Ankara bu gelişmeleri takiben TBMM'de Kuzey Irak'ta teröre karşı mücadele için tezkere çıkardı. Tezkere ile Dünya'ya kararlılık mesajı veren Türkiye şimdi yeni terör dalgası ile karşı karşıya. Sivil siyaseti güçlendirmek amacıyla halkın referandum için sandığa gittiği gün ülkeyi yasa boğan teröre karşı Türkiye yapması gereken herşeyi yapmalıdır bence. Vatandaş olarak en azından Türk Bayraklarının dükkan ve ev balkonlarına asılması Terörü psikolojik olarak yıpratacaktır.