26
Mayıs
2024
Pazar
AKÇAKALE - ŞANLIURFA

Akçakale'yi toz bulutu sardı

AKÇAKALE'DE TOZ BULUTU HAYATI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Şanlıurfa'nın sınır ilçesi olan Akçakale'de, sabah saatlerinden itibaren etkisini hissettirmeye başlayan toz bulutu gün boyu etkisini sürdürdü.

Gündüz saatlerinde görüş mesafesinin 150 ile 200 metreye kadar düştüğü ilçede, insanlar nefes almakta zorlandıklarını ifade etti. Gündüz saatlerinde araçlarıyla seyir halinde olan araç sahiplerinin, görüş mesafesinin 150 ile 200 metreye düşmesi yüzünden araç farlarını yakmak zorunda kaldıkları gözlemlendi. Park halinde duran araçların üzerinde biriken tozlar ise neredeyse araçları toprak rengine çevirdi. Havanın toz bulut ve boğucu olmasından dolayı nefes almakta zorlandıklarını ifade eden esnaflardan

İsa Yılmaz, "Havanın boğucu ve toz bulutlu olduğundan dolayı nefes alamıyoruz. Bugün saat 09.30 dan itibaren toprak yağmaya başladı. Toprak yağdığından dolayı şuan nefes almakta zorlanıyoruz..Hava hem sıcak hem de boğucu.Biz nefes almakta zorlanırken ,yaşlılara Allah yardım etsin" dedi.

Toz bulutunun olduğu günlerde yaşlıların dışarı çıkmaması gerektiğini ifade eden yetkililer ise uyarılarda bulundu. Yetkililer, "Toz bulutunun yoğun yaşandığı saatlerde yaşlılar, çocuklar ve astım hastası olanların dışarı çıkmaması gerekir. Özelikle hamile kadınlar, akciğer yetmezliği problemi olanlar bu havada dışarı çıkmamalarını öneririz" diye konuştu.

AKÇAKALE'DE TOZ BULUTU HAYATI OLUMSUZ ETKİLİYOR
AKÇAKALE'DE TOZ BULUTU HAYATI OLUMSUZ ETKİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 15:58:05
Güncelleme :11 Mayıs 2010 Salı 18:35:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?