24
Mayıs
2024
Cuma
AKÇAKALE - ŞANLIURFA

AKP'nin diplomasisi zayıf

CHP AKÇAKALE İLÇE TEŞKİLAT'INDAN AK PARTİ'YE ELEŞTİRİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akçakale İlçe Teşkilat Başkanı Adnan Öncel, İsrail'i kınayıp, AK Parti'yi olaylar karşısında pasiflikle suçlayarak sert bir dille eleştirdi.

Akçakale CHP İlçe Başkanı Adnan Öncel yaptığı basın açıklamasında, gündemin en önemli meselesi olan İsrail'in insani yardım amaçlı Türk gemisine yaptığı terör hareketini kınadıkları ve lanetlediklerini söyledi.

Önce, "Bununla birlikte AK Parti hükümetinin diplomasisi dış ülkelerde ne kadar zayıf olduğu görülmektedir. Sivil bir yardım kuruluşunun kendi kendine yaptığı organize bizi çok kötü bir duruma düşürmüştür. Bunun için AK Parti hükümeti, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği hemen harekete geçirilip İsrail'e tarihinin en ağır cezası verilmesini sağlamalıdır. Türkiye olarak İsrail'e ilişkimizi bir süre durdurmalıyız. Bunu yaparken de Türkiye'nin ciddi bir Devlet yapısını bütün dünyaya göstermektir. Bildiğiniz gibi CHP olağan kurultayını görkemli bir şekilde yapmıştır. Yeni liderimiz Kemal Kılıçtaroğlu ile iktidara yürüyüşümüz başlamıştır. Türk halkı Kemal Kılıçtaroğlu'na büyük bir teveccüh göstermektedir. Halkımızın CHP'yi kurtuluş olarak görmektedir. İnşallah ilk seçimde çiftçimizi, memurumu işçimizi, emekli ve esnafımızı tarihin en kötü ekonomi bataklığına düşüren AK Parti hükümetinden kurtaracaktır. Türk milleti Türkiye'yi kaosa sürükleyen AK Parti'ye seçimde gereken dersi verecektir. Halkın partisi CHP iktidara gelerek insanlarımızı mutlu edecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2010 Cuma 10:05:00
Güncelleme :4 Haziran 2010 Cuma 10:53:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?