19
Mayıs
2024
Pazar
AKÇAKALE - ŞANLIURFA

Çadırdan YİBO'ya

ÇADIRDAN OKULA

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde geçtiğimiz hafta içerisinde kaçak yapılaşmadan dolay evi yıkıldıktan sonra çadırda yaşayan Zekeriya Torumtay'ın isimli velinin öğrenci olan iki çocuğuna İlçe Kaymakamı Şefik Aygöl sahip çıkarak YİBO'ya kaydını yaptırdı.

Geçtiğimiz günlerde evi yıkıldıktan sonra çadırda yaşayan Zekeriya Torumtay, çocuklarını okula göndermeyeceğini söylemiş ve konu medyaya yansımıştı. İlçe Kaymakamı aileye sahip çıktı. Ailenin durumunu medyadan öğrenen Kaymakam Şefik Aygöl, Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) okul yöneticilerini arayarak iki öğrencinin kaydedilmesi için aileye yardımcı olunması talimatını verdi. Talimat doğrultusunda Zeynep Torumtay (8) ve Ahmet Torumtay (11) iki öğrenci bugün YİBO'ya götürülerek kaydı yapıldı. Kaydının

yapılmasının ardından kalacakları yatakhaneleri gösterildi ve arkadaşları ile tanıştırıldı. Daha sonra her iki öğrenci depoya götürülerek öğrenci kıyafetleri ve giyim malzemeleri verildi.

Çocuklarının sıcak bir yuvaya kavuşmasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden baba Zekeriya Torumtay, "Bugün iki çocuğumu okula getirip kayıtlarını yaptım. Yatakhanelerini gördük, sınıflarını gezdim. Buradaki öğretmenlerin ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum. Öğrencilerin kaydı yapıldı, buradaki arkadaşlara teşekkür ediyorum. İlçe Kaymakamımız Şefik Aygöl'e teşekkür ediyorum. Bize destek vererek çocuklarımı eğitime kazandırmıştır, minnettarız. Evim yıkıldı ancak, çocuklarımın söz konusu eğitime

kazandırılmasından dolayı katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Çocuklarını öğretmenlere teslim eden baba Zekeriya Torumtay, okuldan ayrıldı. Her iki çocuk YİBO'da eğitimlerini sürdürmenin mutluluğunu yaşadı.

ÇADIRDAN OKULA
ÇADIRDAN OKULA
ÇADIRDAN OKULA
İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2009 Perşembe 10:26:03
Güncelleme :10 Aralık 2009 Perşembe 18:47:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?