25
Mayıs
2024
Cumartesi
AKÇAKALE - ŞANLIURFA

Çiftçiler artık girişimci olmalı

TARIM VE KIRSAL KALKINMA DESTEKLEME KURUMU, ÇİFTÇİYİ YATIRIMA ÇAĞIRDI

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde çiftçiler, Tarım ve Kırsal Kalkınma Geliştirme Kurumu yetkilileri tarafından yatırıma çağrıldı.

Akçakale YİBO çok amaçlı salonda verilen hibe destek programına, Kaymakam Şefik Aygöl, Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, Tarım Kırsal Kalkınma Kördinatörü Mehmet Ekinci, proje tanıtım yetkilileri ve çiftçiler katıldı. Program bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Çiftçileri bilgilendirme amaçlı sinevizyon gösterimi yapıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kaymakam Şefik Aygöl, çiftçilerin artık girişimci olmaları gerektiğini belirterek, "Bölgemizde her nimet var. Oturup Allah'ım ver demek tembelliktir. Çalışmak gayret etmek ve bu kaderi değiştirmek o kadarda zor değil. İşte hibe programları ortada, iyi niyetle yola çıkılırsa çok güzel sonuçlar elde edilebilinir. Ben çiftçilerimizin bu hibe programına biraz ilgi ile yaklaşmalarını istiyorum. Birazcık çaba sarf edildiğinde bu işlerin yürüyeceğine inanıyorum" dedi.

Tarım Kırsal Kalkınma İl Koordinatörü Mehmet Ekinci, çiftçilere yönelik verilecek olan yüzde 50 hibe yatırım programı hakkında bilgi verdi. Ekinci, "Tarım ve kırsal kalkınma destekleme programı ile gayemiz çiftçilerimizi yatırımlara teşvik etmektir. Bu program sayesinde çiftçilerimiz Avrupa birliği destekli üretim yapabileceklerdir. Bizler bu çiftçilerimizi bilgilendirmek ve bu yatırım alanlarına teşvik etmek istiyoruz. Bu programlarımız devam edecektir. Bizleri takip eden çiftçilerimiz mutlaka ilgilerini çekecek bir hibe programı bulabileceklerdir. 28 Haziran itibari ile Tarım kırsal kalkınma programları tanıtım toplantıları yaptık. Ardından da ilçe tanıtım toplantılarına başladık. Halfeti, Suruç, Viranşehir ve bugün Akçakale'de katıldık. Bu toplantılarla çiftçilerimizi destekleyeceğimiz konular hakkında bilinçlendirdik. Sektör konusunda bilgilendirmeye çalışıyoruz. Çiftçilerimizin kırsal kalkınma destekleme konusunda istifade etmeleri için teşvik ediyoruz. Avrupa Birliği fonları şu an 2007 ile 2013 yılları arası geçerli. Tanıtım Praglarımız devam edecek. Ağustos ayından sonrada çiftçilerimizden projeleri almaya başlayacağız. Akçakale, 5 bin 200 çiftçisi ve 1 Milyon dekara yakın bir arazisi olan bir ilçe. Kaymakam Şefik Aygöl'ün desteği ile böyle bir toplantı düzenledik. Malum bu program çiftçilere yöneliktir. Ancak bu bölgenin mühendisi, öğretmeni, avukatı ve doktoru çiftçidir. Bizler bu tür insanlarında bu işin içerisine girmesini istiyoruz. Bu işin daha düzeyli olmasını istiyoruz. Buradan çiftçileri şunu iletmek istiyorum. Biz hedef kitlemiz olan çiftçilere, girişimcilere bizim programlarımızı iyi bir şekilde takip etmelerini istiyoruz. Bu programlarımızı sürelidir ve mutlaka takip etmelilerdir. Kendilerine yönelik bir hibe projesi bulacaklardır. Bu konuda Koordinatörlüğümüze geldiklerinde kendilerini zaten detaylı bir şekilde bilgilendireceğiz. Yeter ki vatandaşımız bir işletme kurmak istesin, yüzde 50'sini biz karşılıyoruz. Giderlerine ortak oluyoruz ancak geliri tamamen kendisine aittir. Vatandaşımızın bu projelere ilgi ve alaka göstermesini bekliyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, proje uzmanları tarafından çiftçilere, projelere nasıl müracaat edilir, usul ve esaslar nelerdir konuları anlatılarak, çiftçilerle konu ile ilgili detay bilgi sunuldu. Karşılıklı soru ve cevapların ardından program sona erdi.

TARIM VE KIRSAL KALKINMA DESTEKLEME KURUMU, ÇİFTÇİYİ YATIRIMA ÇAĞIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2010 Perşembe 10:06:04
Güncelleme :15 Temmuz 2010 Perşembe 13:02:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?