24
Mayıs
2024
Cuma
AKÇAKALE - ŞANLIURFA

Eski vekil sahaya indi

CHP ŞANLIURFA ESKİ MİLLETVEKİLİ PARTİLİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine giden 21. dönem eski Şanlıurfa CHP Milletvekili Vedat Melik, partililerle bir araya gelerek bölgesel sorunlarla ilgili bilgi alış verişinde bulundu.

M.Selçuk Polat Aile Parkında partililerle bir araya gelen Melik, çeşitli konularda açıklamalarda bulunarak, bölgesel sorunlara değindi.

Gazetecilerin de sorularını cevaplayan ve bölgenin sorunların çözümünde eğitimin en önemli unsur olduğunu ifade eden Vedat Melik, bölgede sivil inisiyatifin ivme kazanması gerektiğini ifade etti. Melik, "Bölgede tapulaştırma yapılıyor ancak bu tapulaştırma sırasında eğitim kurumları için yer tahsisi yapılmıyor. Bu çok çarpık bir anlayış, sonrada köylerde okul yapımı için arsa aranmaya başlıyor bu yanlış. İkinci bir sorun bölgede tarım politikası yok. Üretime dayalı değil tüketime yönelik tarım politikası var. Bu yanlıştır. Bölgeye su geldi ve sulama birlikleri kuruldu. Ancak sulama birlikleri suyu adil ve eşit bir şeklide dağıtmayarak adaletsiz davranıyor. Bu yapılar yeniden yapılandırılmalıdır. Bölgede var olan aşiretçilik bölgenin kalkınmasında çök büyük bir engel. İnsanlar aşiretçilik yerine bireyin kalitesine ve eğitimine değer vermelidir. Eğitilmiş ve önünü gören bireyler ancak bu topluma bir şeyler yapabilir. Bu açıdan bölgede var olan STK'lar sivil anlayışın gelişmesi için çaba sarf etmelidir. Diğer bir konu bu günün Türkiye'sinde artık projesi var olan partiler halk nazarında itibar görmektedir. Geleceğe ait projesi olmayan yapılar toplum tarafından rağbet görmeyecektir. Gündemimizi meşgul eden diğer bir konu Anayasa paketidir. Anayasa paketinde maalesef çok çarpık maddeler var. Bunların halka uygun bir dille anlatılması gerekir. Bugün Türkiye'de en büyük sorun işsizlik ve yoksulluktur. Hükümet acilen bu soruna çözüm bulmalıdır. Ülkede ve bölgede istihdama yönelik projelere ağırlık verilmelidir.

Bakınız sınır bölgesinde yüzlerce mayın mağduru bulunmaktadır, bunlara yönelik hiçbir çalışma yapılmamaktadır. Bu mağdur insanların sosyal hayatlarına yönelik iyileştirme projeleri oluşturulmalıdır. Hangi siyasi partiye mensup olursak olalım, düşünce merkezimizde ve hizmet anlayışımızda öncelik insan olmalıdır" dedi.

CHP ŞANLIURFA ESKİ MİLLETVEKİLİ PARTİLİLERLE BİR ARAYA GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 09:55:00
Güncelleme :7 Nisan 2010 Çarşamba 12:36:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?