16
Mayıs
2024
Perşembe
AKÇAKALE - ŞANLIURFA

Esnaf bavul ticaretinin geliştirilmesini istiyor

Akçakale sınır kapısında bulunan esnafın, yeni hükümetten ticari anlamda beklentileri var.


Akçakale-Suriye sınır kapısında bavul ticareti yapan esnaf, getirilen malların biraz daha artırılmasını istedi. Akçakale ilçesi esnafından Mehmet Aldeniz, "Bizim gibi küçük esnaf, Suriye'den gelen üç beş parça eşya ile ayakta durmaya çalışıyor.

Toptan alıp ve sattığımız bu alış verişle ayakta çok zor duruyoruz. O da yeterli değil. Suriye-Türkiye arasında bavul ticareti yapan bir kişi 6 adet süt, 3 karton sigara,5 kilogram çay, 2 top kumaş (35 metre) getirebiliyor.

Toplam kazancı 25-30 YTL'yi geçmiyor. Sözde kapıdan her geçişte kişi başına 300 Euro mal geçirebilir. Ancak geçişine izin verilmiyor. Yeni hükümetten beklentimiz, bu 300 Euro esasına bağlı kalınsın. Diğer bir husus artık yaya geçişi yasaklandı. Arabası olmayan nasıl gidip gelecek. Bu haksızlıktır. O zaman acilen her iki tarafa çalışabilecek ticari taksi uygulaması başlatılsın. Geçişlerde hem Suriye hem de Türkiye tarafından ciddi anlamda mağdur olan esnaf var. Yetkililerin konuyla ilgilenmelerini bekliyoruz" dedi.


Suriyeli vatandaşlardan bavul ticareti yapan Halil El Übeyit ise,yeni hükümetten memnun olduklarını, ancak giriş ve çıkışlarda araç sorununa bir çözüm getirmesini beklediğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2007 Çarşamba 12:58:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?