24
Mayıs
2024
Cuma
AKÇAKALE - ŞANLIURFA

Gümrük yolu ışığa kavuştu

AKÇAKALE GÜMRÜK YOLU IŞIKLANDIRILDI

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde gümrük çevre yolu ışıklandırma çalışmaları DEDAŞ ekipleri tarafından büyük bir özveri gösterilerek yapıldı.

Gümrük yolunun ışıklandırma çalışmalarının sona ermesi ile birlikte hizmete giren gümrük yolu, trafik akışında büyük bir katkı sağlayacağı belirtildi. İlçede toplam 6 kilometrelik 150 adet Kalvenizli poligon direk kullanıldığını ifade eden yetkililer, DEDAŞ olarak en iyi hizmeti yaptıklarını söyledi. İlçenin sınır ticaretine ayakta tutan gümrük çevre yolunun aydınlatılmasının bitirildiğini belirten DEDAŞ yetkilileri, "DEDAŞ olarak ilçede çok ciddi anlamda çalışmalar yapmaktayız. Özellikle ilçenin Dr. Olcay Ünver Bulvarı ve gümrük çevre yolunun aydınlatılması çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam etmektedir. Şu anda sınır ticaretini ayakta tutan gümrük yolu aydınlatma işlemi bitmiş ve hizmete girmiştir. İlçenin enerji hatlarındaki sıkışıklığı önlemek ve arızaları minimum seviyeye düşürmek için üç adet trafo monte edilmiştir. Özelikle eski demir direkler sökülerek yerlerine beton direkler monte edilmiştir. İlçenin ana caddesi ve ara sokaklarda eski elektrik telleri sökülerek tamamı elden geçirilmiştir.

İlçe merkezi ve ara sokakların aydınlatma çalışmaları bitimi ile trafik akışı ve yol kullanımı daha verimli olacaktır. Aydınlatma direklerinin bitimi ile birlikte ilçenin iyi bir görünüm kazanacağını düşünüyoruz. Ekip olarak eksikliklerin tamamlanması için Dedaş ekipleri olarak çalışmalarımıza devam edecektir. Gümrük çevre yolunun ışıklandırma çalışılmaları sonucu bu güzergahtaki trafik akışında rahatlama yaşanmaya başlamıştır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 11:13:00
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 12:17:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?