16
Mayıs
2024
Perşembe
AKÇAKALE - ŞANLIURFA

'Güvercinlerim hayatımın bir parçası'

Akçakale ilçesinde Bedir Dal, küçük yaşlardan beri kuşçuluk yaptığını söyledi. Erken yaşlarda kuşçuluk yaptığını ve bunu meslek haline getirdiğini belirten Dal, güvercinsiz bir hayat düşünmediğini belirtti.

Bir insanla nasıl ilgilenmek gerekiyorsa güvercinlerle de o kadar ilgilendiğini, onlara karşı iyi davrandığını söyleyen Bedir Dal, "Güvercinlerim benim için hayatta en değerli varlıklarımdan birisidir. Onlar hayatımın neşe kaynağıdır. Onlarla saatlerce birlikte kalıyor ve hiç bıkmıyorum. Her biri bana ayrı zevk veriyor. Onları saatlerce seyrediyor ve doyamıyorum. Güvercinsiz bir hayat düşünemiyorum. Çünkü onlarla birlikte güzel zaman geçiriyorum. Bu iş sayesinde bütün kötü alışkanlıklardan kendimi uzak tutabiliyorum. Onlar benim için bir aile. Tanıdığım bir çok arkadaş bu işten dolayı kendilerini kötü alışkanlıklardan uzak tutabilmişlerdir” dedi.

Son zamanlarda kuşçuluğun bir sektör halini aldığını belirten Bedir Dal, “Şimdilerde kuşçuluk önemli bir sektör oldu. Bu pazarda öne çıkan güvercin türleri ise; akkuyruk, şarabı, ispir, fitilli bağdadı, nakışlı, karagöz, kırktelli, İsrail, gümüşkuyruk, cübbeli, şafra, kespir, buludu, banko ve çorçulu. En çok ilgi çeken tür ise nakışlı ve akkuyruktur” diye konuştu.

Suriyeli kuşçuların kendilerinden kuş talep ettiğini belirten Bedir Dal, kendisinin geçimini kuşçuluk yaparak sağladığını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2007 Salı 13:39:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?