25
Mayıs
2024
Cumartesi
AKÇAKALE - ŞANLIURFA

İşadamlarına kapıya sahip çıkın çağrısı

KAYMAKAM AYGÖL'ÜN GÜMRÜK KAPISI İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRMESİ

Şanlıurfa'nın Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, Akçakale Gümrük Kapısı'nın ilçeye ve bölgeye ekonomik olarak ciddi katkılar sağladığını söyledi.

Akçakale Gümrük Kapısı'nın Ortadoğu'ya açılan bir pencere olduğunu ifade eden İlçe Kaymakamı Şefik Aygöl, Akçakale Gümrük kapısı ile ilgile genel bir değerlendirmede bulundu. Akçakale Gümrük Kapısına Şanlıurfalı işadamlarının sahip çıkması gerektiğini belirten Aygöl, "Akçakale Sınır Kapısı ilçeye ve bölgeye ciddi bir ekonomik katkı sağlamaktadır. İlçeye ekonomik katkıyla birlikte bölgede ticari anlamda bir hareketlilikte getirmiştir. Özellikle çimento ticaretinden dolayı ülkemize iyi bir girdi getirmiştir. Son bir ay içerisinde sınır kapımızdan 18 bin 701 araç giriş,18 bin 574 araç çıkış yapmış olup toplam 37 bin 275 araç giriş ve çıkış yapmıştır. Sınır Kapımızda ticaretin yanı sıra insan geçişlerinde de ciddi hareketlilik yaşanmıştır. Bu rakamı aylara çarptığınızda kapıdaki hareketlilik kendisini göstermektedir. Vizelerin kalkması ile birlikte son bir ay içerisinde 32 bin 575 kişi giriş, 32 bin 500 kişi çıkış yapmıştır. Ayrıca bayramlaşmadan dolayı son üç yıl içerisinde 8 bin 713 kişi giriş, 9 bin 302 kişi çıkış yapmıştır. Gümrük kapımızda şu an itibari ile yetersiz sayıda personelle kapıyı idare etmeye çalışıyoruz. Esasında bu personel sayımız yeterli değil, ancak arkadaşlarımız başarılı ve özverili çalışmaları ile bu işin üstesinden gelmektedirler. Akçakale Sınır Kapımızda günlük giriş ve çıkışlarımız düzenli ve güvenli bir şekilde devam etmektedir" dedi.

Kamyonların gelişi güzel park etmeleri sonucunda trafikte ciddi sorunlar yaşadıklarını belirten Kaymakam Aygöl, "İlçe Kaymakamlığı ve Belediye ile ortak girişimler sonucu ilçeye Tır garajı kazandırmış olduk. Şu an gümrük yolunda trafik rahatlamış durumdadır. Gümrük kapımızda bu kadar olumlu ve güzel şeylerin olması bizleri sevindirmektedir. Gümrük kapısı ilçe esnafımıza iyi bir katkı sağlamıştır. Kapıdan giriş çıkış yapan küçük esnafımız buradan yaptıkları küçük çaplı ticaretle ayakta durmaya çalışmaktadır. Ancak bu kapının daha büyük ticaretlere açılması ve bölgede ciddi istihdamlar oluşturması için Şanlıurfalı işadamlarının büyük görevler düşmektedir. İş adamlarımız kapıya sahip çıkması lazım. Eğer bu kapıya bu bölgenin iş adamları ve toplumun önderleri kapıya sahip çıkmazsa, kapının en son geleceği yer şimdiki durumdur. Akçakale Sınır Kapısının ilçeye ve bölgeye çok şeyler katacağına inanıyorum. Gümrük kapısı bölgenin geleceğini şekillendirmede büyük bir rol alabilir. Ancak bunu gerçekleştirmek bu bölgenin girişimcileri ile gerçekleşebilir. Bu bölgenin insanları bu kapıya sahip çıkarak bu kapıyı istenilen bir noktaya taşıyabilir. Bu bölgenin lokomotifi konumundaki insanlar bu işte aktif görev almalıdır. Bu kapının büyük bir şans olduğu ve bu şansı artıya dönüştürmenin gücü bu topraklardadır. Bu kapı bu bölgenin Orta doğuya açılan bir penceresidir" diye konuştu.

KAYMAKAM AYGÖL'ÜN GÜMRÜK KAPISI İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRMESİ
KAYMAKAM AYGÖL'ÜN GÜMRÜK KAPISI İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRMESİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 10:53:05
Güncelleme :18 Mayıs 2010 Salı 14:00:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?