26
Mayıs
2024
Pazar
AKÇAKALE - ŞANLIURFA

İşte esnafın yeni başkanı

AKÇAKALE ESNAF VE SANATKARLAR ODASI'NDA BAŞKANLIK SEÇİMİ

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanlığına Mehmet Kartal seçildi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlık seçimine eski Başkan Mustafa Karataş ve yeni aday Mehmet Kartal katıldı.Akçakale Şoförler Odası'na ait toplantı salonunda yapılan seçimler bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

346 delegenin 236'sının katılımı ile yeterli çoğunluğun sağlanması ile divan teşekkülü oluşturuldu. Divan Başkanlığı 2005 ve 2009 yılları arası faaliyet raporunu okudu.

Faaliyet raporunun delegeler tarafından ibrasının ardından önümüzdeki yıllarda yapılması gereken hizmetler dile getirildi. Dilek ve temennilerin ardından seçime geçildi. Akçakale Esnaf ve Sanatkarlar Oda seçiminde ilk kez bayan seçmenler sandığa giderek oy kullandı. Bayanları seçmenlerin neredeyse yarısını teşkil edecek çoğunlukta olması dikkatlerden kaçmadı. Bayanların seçime gelmesi renkli görüntüler oluşturdu. Birçok bayanın geleneksel kıyafetlerle gelmesi, kiminin kucağında çocuğu ile gitmesi renkli ve ilginç görüntüler oluşturdu.

Delegelerin oy kullanmasının ardından sandık açılıp oy tasnifine geçildi. Seçim listesindeki 346 delegeden 236 delege oy kullandı. Kullanılan 236 oyun 5 adedi mükerrer, 3'ü ise geçersiz sayıldı. Mustafa Karataş 110 oy, Mehmet Kartal 118 oy aldı. Kartal odanın yeni başkanı seçildi. Akçakale Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanlığına seçilen Mehmet Kartal, "Öncelikle bütün Akçakale esnafını tebrik ediyorum. Arkadaşlar bugün mesailerinden fedakarlık edip gelip oylarını kullandılar. Esnafımız hür iradelerini kullanarak, şahıs gözetmeden kendi imkanları ile üç dönem başkanlık yapan arkadaşı izne ayırmışlardır. Biz gurup olarak Akçakale Esnaf Odasına talip olduğumuz günden bu güne kadar arkadaşlarla istişare ederek, hizmete talip olduğumuzu söyledik. Akçakale esnafı bu göreve bize layık gördüler. Bize oy veren ve oy vermeyen bütün delegelere teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde esnafımızla birlikte iç içe olacağız, esnafımızı hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız. Esnaf bundan sonra başkansız kalmayacak, yapacağımız çalışmalarla esnaf bizleri destekleyecektir. Akçakale halkına ve esnafına teşekkür ediyorum" dedi.

AKÇAKALE ESNAF VE SANATKARLAR ODASI'NDA BAŞKANLIK SEÇİMİ
AKÇAKALE ESNAF VE SANATKARLAR ODASI'NDA BAŞKANLIK SEÇİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2010 Salı 12:39:01
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 09:34:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?