19
Mayıs
2024
Pazar
AKÇAKALE - ŞANLIURFA

Kaymakam asker annesine sahip çıktı

Şanlıurfa'da, "Asker annesinin feryadı" haberiyle adı duyulan Kadriye Gökçek'e, Akçakale Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yardım eli uzatarak sahip çıktı.

Akçakale ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi'nde geçici olarak oturan Kadriye Gökçek, eşi tarafından terk edilmiş ve tek başına yaşam mücadelesi veriyordu. Akçakale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri, haber üzerine harekete geçerek İnceleme yaptılar. Vakıf yetkilileri yaptıkları incelemede, "Kadriye Gökçek'in 1995 yılından bu yana vakıfta kaydının olduğu, durumunun sürekli gözlendiği ve her türlü yardımdan sürekli faydalandığı kayıtlarımızda mevcuttur" açıklaması yaptı.

Akçakale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Kadriye Gökçek'e bugün ikinci kez yardım elini uzattı. Vakıf tarafından Gökçek'e yardım çeki verildi.

Çekini alan Gökçek, "Allah Devlete zeval vermesin. Akçakale Kaymakamlığı bana geçmişte olduğu gibi şimdi de sahip çıktı. Fakir olduğum için bana para, gıda yardımı, kışın yakacak yardımı ve evim kira olduğu için kira yardımı yapıyorlar.

Oğlumu askere gönderirken ve izne geldiğinde dönüş için yol parasını dahi, Akçakale Kaymakamlığı verdi. 13 yıldır sürekli yardım alıyorum. Yeşil kartım var ve asker ailesi maaşı alıyorum. Devletime şükran borçluyum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 16:44:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?