22
Mayıs
2024
Çarşamba
AKÇAKALE - ŞANLIURFA

Kaymakamdan hasta aileye ziyaret

Akçakale İlçesi Kaymakamı Muhammet Aktaş, talasemi hastası aileyi ziyaret etti. 

Ziyarette, Kaymakam Muhammet Aktaş ile İlçe Müftüsü Mehmet Altun, Devlet Hastanesi Başhekimi Yusuf Eryazgan, Mal Müdürü Sedat Arzuman ve Atatürk Mahallesi Muhtarı Halil Karataş da bulundu. 

Aktaş, gelecek hafta içerisinde tedavi için Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne gidecek olan talasemi hastası Cuma (6) ve, Abdulhalit Bozkurt (12) ile ilgili olarak aileden bilgi aldı. 

Aktaş, talasemi hastası olan aileyle bir yılı aşkın süredir ilgilendiklerini belirtti. Her konuda aileye yardımcı olmaya çalıştıklarını kaydeden Aktaş, “Çocukların tedavisi için ailenin yaklaşık olarak bir yıl gibi uzun bir süre Adana'da kalması gerekecek. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti olarak onlara ev tutup kiralarını ödeyeceğiz. Bundan 5 ay önce de aileye Akçakale'de bir ev inşa ettik. Bozkurt ailesine şimdiye kadar tahminen 20 bin YTL yardımda bulunduk. Bozkurt ailesinin sağlık sorunlarını giderme noktasında kaymakamlık olarak ne yapılması gerekiyorsa yapacağız" dedi. 

Aktaş, talasemi hastası olan Cuma ve Abdulhalit’in, sağlıklı olan diğer iki kardeşi Abdülaziz (16) ve Mehmet Sait Bozkurt'tan (11) önümüzdeki günlerde kemik iliği nakli yapılacağını ifade etti.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2007 Cuma 12:51:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?