25
Mayıs
2024
Cumartesi
AKÇAKALE - ŞANLIURFA

Kızlar okullu oldu

AKÇAKALE'DE

Şanlıurfa'nın Akçakale Kaymakamlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda ilköğretim çağındaki bütün kız çocuklarının okula başlaması sağlandı.

Akçakale'de daha önceki yıllarda ailelerin kızlarını okula göndermemesi, yeterince okulun olmaması ve devamsızlık probleminden dolayı istenilen düzeye ulaşmamıştı.

Bu yıl ise kızların okullaşmasında artış olduğu belirtildi. Kaymakam Şefik Aygöl, okul idarecilerini ve öğretmenleri şehir merkezinde ve köylerde ziyaret ederek, konunun hassasiyetini gündeme getirdi. Köy gezilerinde, ailelerle yapılan görüşmeler sonucunda aileler ikna edilerek kız çocuklarının okula kayıtları sağlandı. Yapılan yeni derslikler ve açılan yeni okullar sayesinde eğitime kazandırılan öğrenci sayısının arttığı belirten Kaymakam Aygöl, "Bu yıl açılan Kız Meslek Lisesinin eğitim ve öğretimine başlandı. Liselerde geçen yıl 45 öğrenci iken bu eğitim öğretim yılında 133 kız öğrenci sayısı olup artış yüzde 300 oldu. Akçakale'de şimdiye kadar sağlanan en büyük katılım olduğunu ve bundan sonra kızları okutmak için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

Okullara kayıtları yapılan kız öğrenciler ise, kendilerine okuma imkanı sağlayan Kaymakam Aygöl'e teşekkür etti.

AKÇAKALE'DE
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2009 Perşembe 15:23:03
Güncelleme :24 Aralık 2009 Perşembe 16:27:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?