17
Mayıs
2024
Cuma
AKÇAKALE - ŞANLIURFA

Mayınların temizlenmesi bayram havası yarattı

Şanlıurfalı çiftçiler, sınırdaki mayınlı alanların temizlenerek tarıma açılmasını istiyor.

Ülke ekonomisine kaynak arayışları çerçevesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sınır boylarındaki mayınlı arazilerin temizlenip kullanıma açılacağına ilişkin açıklamaları, özellikle Akçakale ve Suruç İlçesi’ne bağlı sınır köylerinde bayram havası oluşturmuştu.

Şanlıurfalı çiftçiler, arazilerin tarıma kazandırılması halinde ülke ekonomisine milyarlarca dolar katkı sağlanacağını belirttiler. Köylüler, mayınların bir an önce temizlenip, bu arazilerin kendilerine verilmesini istiyor.

Mayınlı arazilerin bazıları için kötü bir anı olduğunu belirten çiftçiler, Akçakale İlçesi’ne bağlı Alınca Köyü’nde ve Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde bir çok insanın yıllardır mayınlı arazilerden dolayı ayaklarını kaybettiklerini söylediler. Mayınların bir an önce temizlenmesi gerektiğini belirten çiftçiler, "Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan geçen yıl bize mayınların temizleneceği müjdesini verdi. Bir çok bölgede mayın temizleme işlemi başladı. Bizim bu bölgede başlamadı. Mayınlı araziler temizlenerek tarıma kazandırılmalı. Bu da ülke ekonomisine katkı demektir" dediler.

Bu arada, 220 kilometrelik sınır bölgesinde yaklaşık olarak 39 bin dekar mayınlı arazi var. Alanların bir bölümü ise tarıma elverişli değil. Bazıları sınıra 20 metreye kadar uzaklıkta bulunuyor.

akçakale
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2004 Salı 15:03:00
Güncelleme :31 Ağustos 2005 Çarşamba 11:45:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?