25
Mayıs
2024
Cumartesi
AKÇAKALE - ŞANLIURFA

Moldovyalı Elena İslamiyet'i seçti

MOLDOVYA'LI ELENA ELİF İSMİYLE MÜSLÜMAN OLDU

Moldovyalı Elena Iadreşniova (21) İslam dinine seçerek Müslüman oldu ve Elif ismini aldı. Akçakale ilçe müftülüğüne tanıştığı İbrahim Çümçüdür'le beraber gelen Elena Iadreşniova, İslam dinine geçmek istediğini ve kendisine yardımcı olunmasını istedi.

Akçakale ilçe Müftüsü Hüseyin Ortaç Elena Iadreşniova ve İbrahim Çümçüdür'ü makamına alarak İslam dini hakkında bilgiler verdi. Daha sonra ilçe müftüsü Hüseyin Ortaç hocaların huzurunda Elena Iadreşniova'ya kelim-ı şahadeti getirmesi için ona yardımcı oldu. Elena Iadreşniova şahadet kelimesini üç kez tekrarlayarak Müslüman oldu.

İlçe müftüsü Hüseyin Ortaç, Elena Iadreşniova'ya bazı konularda vazı nasihatte bulundu. Ortaç "Bundan böyle İslam dininin gereklerine dikkat ederek islamı yaşamaya gayret etmen gerekir. Şimdi sen daha önce işlemiş olduğun tüm günahlardan arınmış bir durumdasın. Allah senin geçmişte işlediğin tüm günahları affetmiştir. Senin bu durumunda olmak isteyen binlerce insan vardır, sen çok şanslısın. Allah bundan sonra yaşayacağın hayatta muvaffakiyetler versin. Biz Müslümanlar bütün peygamberlere inanırız ve

tasdik ederiz. Ancak son peygamber Hz. Muhammed (a.s) den ve İslam dininden sonra din gelmeyecektir. Buna inanmak ve iman etmek gerekir. Bizler senin bu tercihini önemsiyoruz, Allah yar ve yardımcın olsun" dedi

İlçe müftüsünün kısa konuşmasından ardından hazır olan hocalardan biri kısa bir aşır okuyarak ortama manevi bir hava kattı. Daha sonra ilçe müftüsü Hüseyin Ortaç, Elena Iadreşniova'ya İslam dinine girmesinden dolay ihtida belgesi ile birlikte Kuran-ı Kerim hediye etti.

İslam dinine üzün süredir geçmek istediğini vurgulayan Elena Iadreşniova "Batıda insanlar dini hiç önemsemiyor, ancak Müslümanlar öyle değil. Müzlümanların bu ilgisi beni cezp etti. Ayrıca Kur'an-ı Kerimin Rusça tercümesini okudum ve çok etkilendim. Ben esasında İslam uzak değilim. Büyük annemin ve büyük babamın Müslüman olduğunu öğrendim. Ancak ilgisizlik ve baskı bizi İslam'dan koparmış. İslam dinine girmekten dolayı çok mutluyum. Bana yardımcı olduğunuz için sizlere teşekkür ederim"dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2010 Perşembe 16:16:02
Güncelleme :13 Ağustos 2010 Cuma 13:25:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?